N‡vrat na hlavn’ stranu

Gambrinus liga

V předehr‡vce 10. kola Synot ligy rozdrtil Jablonec Duklu 6:0, když již v poločase Severočeši vedli 4:0. Dvě branky v’tězů vstřelil Nov‡k. PražanŽ utrpěli nejtěžš’ por‡žku od n‡vratu do ligy v sez—ně 2011/12 a v posledn’ch dvou venkovn’ch z‡pasech inkasovali jeden‡ct branek; před dvěma týdny podlehli na Slov‡cku 1:5. K vysokým v’tězstv’m v 10. kole se d‡ poč’tat i v’tězstv’ MladŽ Boleslavi nad Brnem 5:1 a skvěle hraj’c’ch Bohemians 1905 nad Českými Budějovicemi 3:0, když všechny tři branky padly během třin‡cti minut. Do veden’ je dostal Kolumbijec Mosquera v 61. minutě, n‡sledovala Jindř’škova branka z penalty o pět minut později a v 73. minutě pečetil v’tězstv’ Klokanů Rada. Bohemians již jsou se 16 body šest’. DramatickŽ utk‡n’ se hr‡lo v UherskŽm Hradišti, kde ostravský Ban’k vyhr‡l 2:1 d’ky brance Frydrycha z 90. minuty. Z‡pasy Plzeň-Teplice, Sparta-Liberec, Jihlava-Slavia a Př’bram-Hradec se skončily 1:0. Slavia tak již prohr‡la v lize p‡tý z‡pas za sebou. Před t’m prohr‡la v derby se Spartou doma 0:2, když obě branky letenských vstřelil Lafata, který ještě neproměnil pokutový kop. Tentokr‡t měla i Slavia řadu př’ležitost’, kterých hlavně v druhŽm poločase nevyužila. Dobrý výkon podal sparťanský brank‡ř Bič’k.

***

Slovensk‡ Corgoň liga

2. kolo (dohr‡vka 24. 9,): Slovan-Trenč’n 0:2. 12. kolo (26.-28.9): Žilina-Ružomberok 5:1, Podbrezov‡-Slovan 1:0, Dunajsk‡ Streda-Trenč’n 3:2, Bansk‡ Bystrica-Košice 0:2, ZlatŽ Moravce-Trnava 2:1, Myjava-Senica 1:2. 9. kolo (dohr‡vka 30.9): Bansk‡ Bystrica-Trenč’n 1:3. 13. kolo (3.-5. 10): Trenč’n-Slovan 4:0, Myjava-Podbrezov‡ 1:0, Košice-Žilina 1:1, Ružomberok-ZlatŽ Moravce 3:0, Trnava-Dunajsk‡ Streda 3:1, Senica-Bansk‡ Bystrica 3:2.

***

Evropsk‡ liga ve fotbale

Slovan Bratislava - Neapol 0:2

Po výhře nad Spartou uspěli fotbalistŽ Neapole i na hřišti Slovanu Bratislava, kde zv’tězili 2:0. U obou branek italskŽho celku byl slovenský reprezentant Marek Hamš’k, který œvodn’ branku vstřelil a na druhou přihr‡l stř’daj’c’mu Higua’novi.

Sparta - YB Bern 3:1

Doma jsou siln’. FotbalistŽ Sparty porazili ve druhŽm utk‡n’ EvropskŽ ligy Young Boys Bern 3:1 a ve skupině I tak zůst‡vaj’ ve hře o jedno ze dvou postupových m’st. Sk—re otevřel lahůdkovou trefou V‡cha, dva g—ly přidal kanonýr Lafata. Veden’ v tabulce si upevnila Neapol výhrou 2:0 na Slovanu. K dalš’mu utk‡n’ Sparta nastoup’ 23. ř’jna v Bratislavě proti Slovanu.V tabulce skupiny I m‡ Neapol šest bodů, Sparta a Bern po třech. Slovan je bez bodu.

 

 

 

 

 

N‡vrat na hlavn’ stranu