N‡vrat na hlavn’ stranu

Jednou jsi dole, po druhŽ nahoře

òtern’ dohr‡vkou 2. kola Teplice-Budějovice 4:0 se srovnalo čelo tabulky a Teplice jsou zat’m jediným neporaženým týmem. Přesto zauj’maj’ v tabulce až p‡tou př’čku.  Po šesti kolech je totiž rozd’l mezi prvn’ a sedmým týmem pouze tři body. Do čela se vr‡tila opět Plzeň s 13 body, kter‡ porazila pražskou Duklu 2:1, ačkoliv prohr‡vala doma v poločase 0:1 brankou Beauguela z 23. minutě. V druhŽm poločase však Vaněk a Proch‡zka otočili sk—re. Plzeň tak přeskočila Slavii, kter‡ ji v p‡tŽm kole porazila v Edenu 1:0, ačkoliv hostŽ měli obzvl‡ště v z‡věru drtivou převahu. Jedinou branku seš’vaných vstřelil v 66. minutě Zmrhal. Po tomto šťastnŽm v’tězstv’ však přišel pro Slavii smolný z‡pas v MladŽ Boleslavi. V 7. minutě sice sk—roval jej’ nejlepš’ střelec Škoda, ale v z‡pět’ se musel pro zraněn’ nechat vystř’dat. Do poločasu se zranil ještě Nitranský a dom‡c’ otočili sk—re Ščukem a Navr‡tilem. Když se Slavii v 65. minutě zranil B’lek, měla již vystř’d‡no a prakticky dohr‡vala o deseti hr‡č’ch. Sparta po prohře s Duklou 0:1, zdolala Jablonec 2:0 g—ly Lafaty. Překvapen’m je dobrŽ um’stěn’ Slov‡cka, kterŽ porazilo Př’bram 4:1. Ta spolu s Jihlavou, kter‡ z’skala prvn’ bod za dom‡c’ rem’zu s Budějovicemi uzav’r‡ tabulku. Vyrovnan‡ situace je i mezi des‡tým Libercem a čtrn‡ctými Budějovicemi, kde je rozd’l pouze jednoho bodu.

***

Slovensk‡ Corgoň liga

Výsledky 7.kola: Senica-Trenč’n 1:1, Ružomberok-Podbrezov‡ 2:0, Bansk‡ Bystrica-Dunajsk‡ Streda 0:0, Žilina-ZlatŽ Moravce 4:0, Myjava-Slovan 2:1, Košice-Trnava 2:0.

8. kolo: Dunajsk‡ Streda-Žilina 2:2, Podbrezov‡-ZlatŽ Moravce 0:0, Trenč’n-Myjava 2:0, Ružomberok-Košice 0:0, Trnava-Senica 2:2, Slovan-Bansk‡ Bystrica 3:1.

***

V EvropskŽ lize se utk‡ Sparta se Slovanem

Ale kde?

Sparta v prvn’m utk‡n’ play off EvropskŽ ligy uhr‡la rem’zu 1:1 na hřišti nizozemskŽho PEC Zwolle, když brank‡ř Bič’k chytil penaltu. Za dom‡c’ vstřelil vedouc’ branku Lukoki v 77. minutě. Za Spartu vyrovnal o pět minut později Krejč’. V odvetě pak Sparta vyhr‡la 3:1 brankami Krejč’ho, Dočkala a Brabce. Jej’m soupeřem bude bratislavský Slovan, vedený trenŽrem Strakou, který v předkole Ligy mistrů doma rem’zoval s Batu Borisov 1:1 a v Bělorusku prohr‡l 0:3. Ve stejnŽ skupině je takŽ Hamš’kova Neapol a švýcarský Young Boys Bern.D’ky losu EvropskŽ ligy se velkŽ fotbalovŽ derby z časů Československa vr‡t’. Spartu čekaj’ dva velkŽ duely se Slovanem Bratislava, který nav’c vede sparťan František Straka. Nen’ však tak œplně vyloučeno, že venkovn’ utk‡n’ sehraj’ PražanŽ na œzem’ třet’ho st‡tu. Slovan m‡ problŽmy s nevyhovuj’c’m stadi—nem na Pasienk‡ch, a než aby hr‡l v Žilině, to už by prý raději zvažoval rakouskou V’deň nebo maďarský Győr!

***

 

N‡vrat na hlavn’ stranu