N‡vrat na hlavn’ stranu

Barum Czech Rally Zl’n se pojede v z‡věru srpna

Zl’nsk‡ Rally patř’ dlouhodobě k nejvýraznějš’m motoristickým akc’m v ČeskŽ republice. Ročně ji v průměru navšt’v’ půl milionu n‡vštěvn’ků z Kanady, USA, Francie, It‡lie, Japonska, Austr‡lie, Anglie, ŠvŽdska a dalš’ch zem’. Po vyhodnocen’ pozorovateli světovŽ federace FIA patř’ Barum Czech Rally svou propracovanost’ a důraznou důslednost’ k nejlepš’m soutěž’m nejen v Evropě, ale i ve světě! Potvrdil to rovněž svou př’tomnost’ ve Zl’ně prezident Mezin‡rodn’ světovŽ federace FIA Jean Todl, bývalý výkonný ředitel Formule 1 st‡je Ferrari. Barumka jako gumařsk‡ soutěž se stala celospolečenskou kulturn’ z‡ležitost’. Těš’ se na ni n‡vštěvn’ci z nejrůznějš’ch m’st světa. Ti si rezervuj’ pobyt ihned po skončen’ předchoz’ho ročn’ku! Barumka patř’ k rozhoduj’c’m činitelům pro výrobu pneumatik pro silničn’ provoz a slouž’ k testov‡n’ jejich vlastnosti pneumatik, kterŽ se vyhodnocuj’ a jsou rozhoduj’c’ pro výrobu. Vše garantuje bezpečnost silničn’ho provozu. Barum Czech Rally je n‡pomocna pro dalš’ lepš’ osud motorových souč‡st’ vozů Škoda. Zat’m co muži sleduj’ souboje o cennŽ sekundy do mistrovstv’ Evropy, pro ženy a děti je připraven doplňkový program: m—dn’ přehl’dky, auto trenažery, či ženskŽ souboje v kulečn’ku. Možnosti bruslen’, filmovŽ produkce, sledov‡n’ společně s dětmi! Pro některŽ ženy je připravena uk‡zka vařen’ valašských j’del. To vše si mohou takŽ n‡zorně vyzkoušet a poslŽze prezentovat ve svých kuchyn’ch. Pro foto př’znivce je vyhl‡šena fotosoutěž o ceny. Hlavn’m bodem Barum Czech Rally Zl’n je bezpečnost, na n’ž jsou pořadateli kladeny zvýšenŽ požadavky. Každý pořadatel svěřenŽho œseku mus’ absolvovat p’semnou zkoušku, œstn’, poslŽze i praktickou uk‡zku svŽ možnŽ způsobilosti jako pořadatel. Souč‡st’ testu před startem u pořadatelů je test na alkohol. Na organizaci soutěže se db‡ i po skončen’, kdy se prov‡d’ hodnocen’ a detailn’ rozbory. Ty slouž’ k odstraněn’ př’padnŽho nedostatku. Mezin‡rodn’ automobilov‡ federace FIA si vysoce v‡ž’ mravenč’ důslednost’ p’le ředitele soutěže Barum Czech Rally Zl’n pana Miloslava Regnera-   Ten m‡ přezd’vku Novodobý Baťa Regner. Patř’ k nejœspěšnějš’m propag‡torům města Zl’n celosvětově. Velký kus velmi zodpovědnŽ pr‡ce odv‡d’ Bc. Roman Ordelt, vedouc’ tiskovŽho střediska Barumky. Jeho z‡sluhou je v předstihu veřejnost informov‡na o možnostech s důrazem na bezpečnost div‡ků a všech, kteř’ jsou na Barum Czech Rally Zl’n. Nen’ ž‡dným tajemstv’m, že pr‡vě pro disciplinovanost, etiku, mezin‡rodn’ prestiž, se pravidelně sj’žděj’ experti z celŽho světa a vn’maj’ pořadatelskŽ pr‡ce Barumky. Poznatky se poslŽze uplatňuj’ pr‡vě u nich. Někdy si postesknou: ãAsi n‡m chyb’ to vaše baťovskŽ nasazen’ – pracovitost, smysl pro detai,l což je  rozhoduj’c’.Ò Je zaj’mavŽ, že na Barumku pravidelně cestuj’ takŽ pořadatelŽ slavnŽ d‡lkařskŽ soutěže Rally Dakar z Jižn’ Ameriky, ale takŽ z původn’ Afriky, kde se st‡le jezd’ Africký Dakar. Term’n Barum Czech Rally Zl’n je 27.8.-31.8.2014.

Barumka je souč‡st’ Mistrovstv’ Evropy a je opravdu těžkŽ Barum Czech Rally dojet do c’le pro jej’ mimoř‡dnou n‡ročnost. Komu se to podař’ m‡ otevřenou cestu do světa, ř’kaj’ činovn’ci FIA, tedy rozhodnŽho org‡nu světa pro tuto akci. Na bezpečnost a vlastn’ průběh dohl’ž’ několik helikoptŽr včetně policie, zdravotn’ služby a pořadatelů. Souč‡st’ je nyn’ 7. ročn’k Historic Rally, letos rozš’řenŽ pro 60 pos‡dek. Trasa je shodn‡ s evropským průjezdem. K největš’m tah‡kům Barum Czech Rally je p‡tečn’ rychlostn’ zkouška v uzavřenŽm are‡lu bývalŽho obuvnickŽho z‡vodu Svit Zl’n. Nočn’ rychlostn’ zkoušku sleduje několik tis’c disciplinovaných œčastn’ků. Ti, jak je zn‡mo, jsou na m’stech někdy až 10 hod. před startem.

Program: Středa 27. 8.seznamovac’ j’zdy za bezpečnostn’ho sledov‡n’ policie. Čtvrtek 28. 8. administrativn’ a technick‡ přej’mka vozidel. P‡tek 29. 8. 10.-13.hod testovac’ rychlostn’ zkouška pro div‡ky Shakedown. 17. hod. slavnostn’ start před budovou a prostranstv’ Magistr‡tu města Zl’na se slavnostn’m ceremoni‡lem. Sobota 30. 8. start 1. etapy a c’l 1. etapy. Neděle 31.8. start do 2. etapy a c’l 2. etapy. 15 hod. vyhl‡šen’ výsledků a udělen’ cen za př’tomnosti širokŽ veřejnosti spojenŽ s autogrami‡dou a m—dn’ kulturn’ show.

news photo AllŽn Mirko Fojtů-Zl’n

***---

N‡vrat na hlavn’ stranu