Návrat na hlavní stranu

 

 Fotbal

V Čechách i na Slovensku je již rozhodnuto o tom, kdo vyhraje ligu. V Čechách letos zcela dominovala Sparta a před posledním kolem má již náskok 11 bodů. Prohrála pouze jednou a to v 27. kole v Teplicích 1:3. V předposledním kole vyhrála hladce v Boleslavi 4:0. Poslední kolo se bohužel hrálo až po uzávěrce tohoto Ċísla. V ohrožení sestupem jsou Ċtyři mužstva. Slavia, která doma se Slováckem zahazovala jednu příležitost za druhou a když přece jen Gecov v 71. minutě vstřelil branku, zdálo se, že má ligovou příslušnost zajištěnou. Jenže v 85. minutě rozhodĊí otoĊil autové vhazování a z rychlého protiútoku Trousil vyrovnal. Poslední zápas hraje Slavia v Ostravě. Naopak Bohemians prohrávali v Jablonci 0:1, ale Rada nejprve vyrovnal a v poslední minutě vykřesal pro Klokany naději na záchranu. Jisté je, že se při nejmenším jeden z vršovických oddílů zachrání, protože Znojmo má horší bilanci, se Slavií při rovnosti bodů. V souboji dvou mužstev bezprostředně ohrožených sestupem zvítězila Olomouc po dobrém výkonu nad Znojmem 2:0. K záchraně by musela vyhrát v posledním kole v Liberci a oba pražské celky prohrát (popřípadě Slavia pouze remízovat v Ostravě) Znojmo by muselo doma porazit Duklu a Bohemians by museli prohrát doma s Plzní i Olomouc v Liberci.

Kromě Sparty, která bude hrát o postup do Ligy mistrů, budou o úĊast v Evropské lize bojovat Plzeň, Liberec a Boleslav. Ve finále Poháru České pošty zvítězila až v desátém penaltovém rozstřelu Sparta nad Plzní. V normálním Ċase se utkání skonĊilo 1:1. Do ligy postoupí dva z trojice Budějovice, Táborsko a Hradec. V přátelském utkání hráli Ċeští fotbalisté nerozhodně ve Finsku 2:2. Všechny branky padly v prvém poloĊase. Finy dostal do vedení dvakrát Pukki. Branky Ċeské reprezentace vstřelili Vydra a Hušbauer.

I na Slovensku je jasné, kdo bude mistrem: Slovan Bratislava má již desetibodový náskok před TrenĊínem. Na konci tabulky má Dunajská Streda na jedenáctém místě devítibodový náskok před Nitrou, ale po skonĊení soutěže jí bude odeĊteno šest bodů. Do předkola Evropské ligy by měl postoupit TrenĊín a Trnava. Sestupujícího, pravděpodobně Nitru, by měla nahradit Podbrezová. Slovenská reprezentace prohrála v přátelském utkání s Ruskem 0:1.

abe

                                                                                                      Návrat na hlavní stranu