Navrat na hlavni stranu

P. F. 2014
Prislovi rika: Mikulas na snehu, Vanoce na blate. Tentokrat vsak byly Vanoce v Torontu na lede a do toho prisla s krasnym pranim kanadska posta: Zrusi dodavani zasilek v meste do postovnich schranek a zvysi postovne.
Duvodem bylo snizeni prepravy postovnich zasilek. Proc k tomuto snizeni doslo? Vinu nese vsemozny kazisvet internet, ale take i kanadska posta samotna; jednou jsem byl dokonce i za mistnim poslancem, protoze noviny sly z Toronta do Toronta ctyri tydny. Plakali jsme. Nyni place kanadska posta a my s ni, ackoliv v posledni dobe chodi posta, alespon zde, celkem dobre.
S touto situaci se musime nejak vyrovnat, proto budeme v tomto roce vychazet jednou za tri tydny a v roce 2015 jednou mesicne. Chteli jsme ctenare nejakym zpusobem kompenzovat snizenim rocniho predplatneho, ale jiz nyni jsou noviny nevydelecne.
Od lonskeho roku jsme zpristupnili internetovou verzi a rade z Vas noviny posilame touto cestou. Doporucena cena pro PDF je v Kanade 22 dolaru a v CR 400 Kc, ale jsme vdecni za jakykoliv prispevek na toto vydavani.
Dekujeme take korejske tiskarne KT WEB, ktera nam snizila cenu o 10 procent, takze noviny mohou vychazet v teto forme i nadale.
Jelikoz noviny vychazeji jednou za tri tydny, budeme aktualizovat i nas kalendar, ktery naleznete na webove strance kalendar.zpravy.ca, dale se nam podarilo navazat diky panu Novotnemu z Cesko-Severoamericke komory kontakt s rozhlasovu stanici Tipradio, ktera zatim pokusne vysila nase zpravodajstvi z NHL. Toto denni zvukove zpravodajstvi naleznete nove na strankach hokej.zpravy.ca. Tipradio lze nalezt na webovych strankach tipradio.cz.
Do roku 2014 prejeme vsem ctenarum to nejlepsi a abychom se tady vsichni sesli i v roce 2015!
Ales Brezina

Navrat na hlavni stranu