Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Dohravkou Slavia-Liberec se skoncila podzimni cast Gambrinus ligy. Slavia nutne potrebovala vyhrat, aby se odlepila od posledniho mista v tabulce. Utkani se pro ni nevyvijelo dobre a jiz v 10. minute Rabusic dostal Liberec do vedeni. Juhar vsak dvema goly otocil skore a tak kapitan Slavie Karol Kisel se mohl rozloucit radostne se svou bohatou karierou. Cerny Petr zustal v rukou sousednim Bohemians, kteri pouze remizovali s Brnem 1:1. Sparta si udrzela podzimni neporazitelnost, kdyz otocila skore v Jablonci z 1:2 na 3:2 brankami Lafaty, Krejciho a Matejovskeho. Plzen rovnez nezavahala a porazila Pribram 2:0. Darilo se tymum z konce tabulky Znojmo prekvapive vyhralo v Teplicich 3:1 a Jihlava zdolala Slovacko 2:1. Naopak se nedarilo muzstvum ze severu Moravy. Ostrava prohrala v Boleslavi 0:4 a Olomouc dokonce doma s Duklou 1:2.
***
Corgon liga
19. kolo:FC Nitra-DAC Dunajska Streda 0:0, MFK Kosice-Spartak Myjava 2:1, Dukla Banska Bystrica-Spartak Trnava 0:0, FC Zlate Moravce-Slovan Bratislava 0:2, MFK Ruzomberok-AS Trencin 1:2, MSK Zilina-FK Senica 1:3.
***
Pohary
Plzen i Liberec budou hrat na jare Evropskou ligu

Viktoria Plzen sahala v letosnim rocniku Ligy mistru nekolikrat po bodu, ale vzdy ji nejakym zpusobem remiza utekla. V petrohradskem zapase proti CSKA Moskva to byla nestastna chyba Matuse Kozacika, ktera znamenala nakonec prohru 2:3. Proti Bayernu doma drzeli Zapadocesi rovnocennou partii plnych 65 minut. V predposlednim zapase v Manchestru proti City dvakrat vyrovnali a jeste 11 minut pred koncem to bylo 2:2. Nakonec Negredo a Dzeko zajistili brankami vitezstvi domacich 4:2 a zaverecny zapas proti CSKA v Plzni se pro plzenske nevyvijel nejlepe. V prvnim polocase Kozacik nekolikrat podrzel sve muzstvo, ale uder prisel v 65. minute, kdy Musa dostal hosty do vedeni. K obratu doslo dve minuty po Musove brance. Dzagojev bez mice fauloval a dostal cervenou. Od toho okamziku bylo na hristi pouze jedno muzstvo. V 75. minute Daniel Kolar vyrovnal hlavou na 1:1 a v posledni minute stridajici Wagner rozhodl o vitezstvi domacich, kteri se timto zapasem loucili s trenerem Pavlem Vrbou, ktery odchazi k reprezentaci. Navic Plzen po treti za sebou postoupila do jarnich boju v Evropske lize.
V obtizne situaci byl Liberec. V posledni dobe nevyhrava v domaci soutezi, ale hlavne prohral doma s Freiburgem 1:2 a tak nemel situaci ve svych rukou. Nutne potreboval ziskat vic bodu nez Freiburg proti Seville. Trener Silhavy postavil do branky proti portugalskemu Estorilu nahradniho brankare Hrossa a tento tah vysel. Tiskovy mluvci Slovanu Lukas Vana sedel na tribune u internetu a pres kustoda predaval na lavicku zpravy o utkani Freiburg-Sevilla. V 18. minute se podarily Suralovi nuzky a Slovan vedl 1:0. Navic v 39. minute se ujala vedeni i Sevilla. V druhem polocase dominovali domaci, ale v 70. minute Pavelka vysunul do sola Rabusice a ten oblouckem poslal mic po druhe do portugalske branky. Osm minut pred koncem sice Seba snizil na 1:2, ale to jiz nic nemohlo zmenit na postupu Liberce, protoze Sevilla vyhrala ve Freiburgu 2:0. Znamena to, ze jak Plzen tak Liberec budou hrat i na jare v Evropske lize. Budu je cekat nektery z atraktivnich souperu, protoze nepatri do sestnactky nasazenych muzstev.
abe-tv/sport.cz

 

Navrat na hlavni stranu