Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Po nasi uzaverce se hralo zaverecne utkani 13. kola mezi Bohemians 1905 a Mladou Boleslavi. V nedeli pak hrala Ostrava s Olomouci 1:1, kdyz hoste hrali od 37 minuty o deseti hracich. Slagrem kola bylo utkani dosud neporazene Sparty s dobre hrajicimi Teplicemi. Domaci podle ocekavani zvitezili brankami Brabce a Costy. Neuplne trinacte kolo bylo chude na branky, pouze patecni zapas mezi Plzni a Jabloncem byl vyjimkou. Zapadocesi zvitezili 6:1, kdyz Tecl vstrelil dve branky. V jihomoravskem derby porazilo Brno Jihlavu brankou Paska a v Uherskem Hradisti prohralo Slovacko s Duklou 0:1, kdyz viteznou branku vstrelil Mares 16 minut pred koncem. Slavia hrala v Pribrami 0:0 a je to jiz treti zapas sesivanych bez prohry, bez branek se skoncilo i utkani Liberce se Znojmem.
***
Corgon liga
Slovan Bratislava remizoval v 16. kole s Kosicemi 1:1, takze ma na druhy Ruzomberok, ktery s prehledem uspel v Trnave 4:1, naskok pouhych dvou bodu. Senica si doma poradila s Myjavou 3:1, Dunajska Streda prekvapive porazila Trencin 1:0, Zilina privezla vsechny tri body z Nitry za vitezstvi 2:0 a Banska Bystrica zdolala Zlate Moravce 2:1.
***
Pohary
Liga mistru
Bayern-Plzen 5:0 (2:0
)

Milosrdnym pridelem skoncilo pro fotbalisty Viktorie Plzen treti vystoupeni ve skupine D Ligy mistru. Ve na hristi Bayernu Mnichov, uradujiciho sampiona Ligy mistru, inkasovali pouze pet golu, prestoze cely zapas se odehral prakticky na polovine zapadoceskeho tymu. Hrdinou hostu byl i pres jasnou prohru brankar Kozacik, ktery zneskodnil nejmene pet golovych strel hracu bavorskeho velkoklubu. Branky: 25. a 61. Ribery (penalta), 37. Alaba, 64. Schweinsteiger a 90. Götze 5:0. Plzen je ve skupine D posledni bez zisku jedineho bodu se skorem 2:11.
***
Evropska liga
Liberec-Sevila 1:1 (1:0)

Fotbaliste Liberce meli v Evropske lize na dosah senzacni vyhru nad Sevillou, dvojnasobnym vitezem Poharu UEFA. Take druhe utkani mezi Freiburgem a Estorilem skoncilo plichtou 1:1, a tak Slovan drzi druhe misto a realne sance na postup. V poharove Evrope uz natahl serii bez porazky na osm utkani! Domacim zatrnulo hned v 5. minute. Brankar Kovar vybehl pred velke vapno, odvratil mic hlavou a po srazce se souperem zustal dlouho lezet na travniku. Po osetreni vsak prece jen pookral a mohl chytat dal. Obavy brzy vystridalo nadseni, Slovan uderil hned z prvni sance zapasu! Sural ve 20. minute pritukl mic Pavelkovi, ten uvolnil za obranu Rabusice a urostly utocnik presnou strelou k zadni tyci ukazal, ze uz je zase podjestedskym Rambem. V 78. minute vsak prisla velika komplikace. Slovan mel sance na pojisteni naskoku, Rybalka zahraval z idealni vzdalenosti primy kop, ale hoste plachli do rychleho brejku, Bacca sel sam na Kovare a ten ho zastavil jen za cenu faulu a vylouceni. Do branky sel Hrosso a zacala pekelna koncovka. Dve minuty pred koncem radne hraci doby se Hrosso nechal zaskocit strelou z velkeho uhlu a Machin vyrovnal na konecnych 1:1.
***

 

Navrat na hlavni stranu