Navrat na hlavni stranu

Cesi ani Slovaci se do Brazilie nepodivaji
Zaverecna dve kola kvalifikace neprinesla zazrak, prestoze Cesi v nich dvakrat vyhrali. Minuly patek zvitezili na Malte 4:1, kdyz skore otevrel jiz v 3. minute Hübschman. V 33. minute Lafata hlavou zvysiln na 2:0. Presto v prvnim polocase musel nekolikrat zasahovat brankar Cech a obzvlaste Sivok v obrane byl nejisty. Po prestavce maltsky kanonyr Mifsud vstrelil kontaktni gol, ale Kadlec v 51. minute a Pekhart v zaveru utkani upravili na tribrankovy rozdil. Kvalifikaci zakoncili Cesi v Sofii, kde porazili Bulharsko brankou Dockala z 51. minuty. Slovensku jiz o nic neslo o po prohre v Recku 0:1, remizovalo v Rize s Lotsskem 2:2, kdyz jiz v 16. minute vedlo 2:0 brankami Jakubka a Salaty. Za Lotyssko snizil v uvodu druheho polocasu Sabala a vyrovnal v nastavenem case Rode.
Na MS postupuji z Evropy Belgie, Italie, Nemecko, Nizozemsko, Svycarsko, Anglie a Spanelsko. Ani jedno z techto muzstev neokusilo horkost porazky. Je doplni Rusko (2 prohry) a prekvapive Bosna-Hercegovina (jedna porazka od Slovenska). Baraz budou hrat Chorvatsko, Svedsko, Rumunsko, Island (!!!), Portugalsko, Recko, Ukrajina a Francie. Na druhe Dansko v nasi skupine B zbyl Cerny Petr. Ceska republika s 15 body skoncila v teto skupine treti, podobne jako Slovensko s 13 body ve skupine G.
***
Gambrinus liga
Pozornost verejnosti v 10. kole extraligy byla soustredena na derby Slavia-Sparta, v kterem hoste zvitezili 2:0, ale az strela exslavisty Vachy z trestneho kopu, ktery se zdal domacim sporny a tudiz hodne prisny, vysvobodila Spartu ve 280. derby prazskych S, v nemz byla favoritem na tisic a jedno procento. Jinak si totiz proti souperi zmitajicimu se u sameho dna ligove tabulky nedokazala vubec prosadit a za cely zapas si nevypracovala jedinou vaznejsi sanci. Druhy gol pridala totiz az v nastavenem case, kdy domaci hrali jen v deseti a to jeste za prispeni Bortela. Slavii tak nebylo nic platne, ze v derby prokazala vykonnostni progres, nebot i druhy zapas pod novym koucem prohrala. Ostatni vysledky: Dukla-Jablonec 1:1, Liberec-Pribram 1:0, Znojmo-Mlada Boleslav 2:0, Slovacko-Ostrava 2:2, Teplice-Bohemians 5:1, Olomouc-Brno 2:0 a Jihlava-Plzen 1:2.
***
Corgon liga
13. kolo: Senica-Slovan 0:2, Myjava-Nitra 4:0, Kosice-Banska Bystrica 4:0, Ruzomberok-Zl. Moravce 1:3, Trencin-Trnava 2:2, Zilina-Dunajska Streda 0:0.

 

Navrat na hlavni stranu