Navrat na hlavni stranu

Shawn Mlynek a Valerie Pool zahajili 13. sezonu Nokturen
Milos Krajny ma stastnou ruku a temer vzdycky se mu podari v programu Nokturen zkombinovat osvedcene interprety s mladymi novymi, o kterych nikdo celkem nic nevi. Jak jiz prijmeni napovida Shawn Mlynek ma ceske predky a pochazi z Toleda v Ohiu. Velice casto se snazi propagovat ceskou hudbu, coz dokazal i v nedeli 22. zari 2013 v kostele svateho Vaclava, kde zazpival pet biblickych pisni Antonina Dvoraka. Dvorak pro sve biblicke pisne vzal text z bible Kralicke, od jejihoz posledniho vydani v roce 1613 uplynulo tento mesic 500 let. Z techto pisni je nejznamejsi Zalm 23 Hospodin jest muj pastyr, coz bylo v doprovodu klaviristky Valerie Pool vskutku zazitkem. Valerie v soucasnosti pusobi na konzervatori v Cincinnati. Solove jsme ji mohli slyset v La ci darem la mano z Dona Giovanniho od W. A. Mozarta.
Zacatek druhe poloviny patril rovnez Dvorakovi a arii z jeho opery Kral a uhlir. Nasledovalo nekolik Slovenskych pisni Vitezslava Novaka. Pro odlehceni na zaver nam dvojice jeste zahrala nekolik skladeb z americkych muzikalu. Dobrym napadem bylo, ze posluchaci meli i dispozici originalni texty jednotlivych pisni spolu s anglickymi preklady.
Pristi Nokturna se konaji na stejnem miste opet v nedeli a to 10. listopadu v 17 hodin a budeme moci opet vychutnat klavir Borise Krajneho.
abe
***

 

Navrat na hlavni stranu