Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Sparta v cele, Slavia se potapi

Plzen, ktera se senzacne probojovala do Ligy mistru, dvakrat zavahala a dvakrat remizovala, nejprve v Liberci 1:1, pak doma s Duklou 0:0, coz stacilo Sparte, ktera dvakrat stoprocentne bodovala (ve Znojme 2:0 a doma se Slovackem 4:1), aby ziskala ctyrbodovy naskok. Treti jsou Teplice, ktere ustedrily dalsi vyprask venku, tentokrat v Pribrami 4:0. Nasleduji Liberec, ktery vsak prekvapive prohral v Ostrave 0:3 a Mlada Boleslav. Od devateho do patnacteho mista je tabulka vyrovnana. Bohemians sice vyhrali v Ostrave 3:1, ale v zapeti prohrali doma s Olomouci 0:2. Slavia po debaklu s Teplicemi 0:7, utrpela dalsi potupnou prohru doma 0:4 s Mladou Boleslavi. V 9. kole hrala sice dobre v Jablonci, ale inkasovala ve 4. minute prodlouzeni na 1:2 a po prijezdu do Prahy napadli jeji frustrovani fanousci autobus s hraci. Tabulku uzavira Znojmo, ktere plati jednak novackovskou dan, jednak hraje domaci zapasy v exilu v Brne.

Po nasi uzaverce porazila v prazskem derby Sparta v Edenu Slavii 2:0, kdyz viteznou branku vstrelil Vacha z trestneho kopu, kdy se rozhodci Prihoda upiskl. I takove goly se vsak pocitaji.
***
Corgon liga
V 11. kole Slovan Bratislava uspel v Trnave 3:1 a pojistil si postaveni na cele tabulky. Tam ho mohla docasne vystridat Myjava, ktera ovsem prohrala ve Zlatych Moravcich 0:1.. Doma zvitezily Ruzomberok nad Dunajskou Stredou 2:0, Nitra nad Senicou 1:0 a Zilina nad Kosicemi 2:0. Utkani Dukla Banska Bystrica-AS Trencin se skoncilo nerozhodne 2:2.
***
Pohary

V lize mistru vzdorovala Plzen Manchestru City cely prvni polocas. Na zacatku druhe casti hry se behem deseti minut strefili Dzeko Toure a Agüero a bylo po nadejich. Dalsi zapas sehraji plzensti fotbaliste v Petrohrade proti CSKA Moskva. UEFA totiz uznala travnik v Moskve za nezpusobily pro poharove utkani. CSKA prohralo v prvnim zapase v Mnichove s Bayernem 0:3.
Lepe si vedl Liberec, ktery uhral ve Freiburgu dulezitou remizu 2:2. Ctyri goly po ctyrech hrubkach. Takovy byl duel fotbalistu Liberce ve Freiburgu, po nemz oba akteri svym zpusobem brali prvni ziskany bod do tabulky skupiny H v Evropske lize. "Infarktovy zapas, ale remiza je nakonec dobrym odrazovym mustkem. Meli tu balony, ktere delaji z brankaru sasky. Ale druhy gol byla jasne moje chyba," licil brankar Premysl Kovar pro sport.cz.

Kvalifikace MS
Trapeni ceskych fotbalistu ve skupine B pokracovalo zacatkem zari v zapase na Slavii s Armenii. Po beznadejnem oblehani armenske branky Mkrtcjan strelou z dalky v 31. minute vymetl levy horni roh Cechovy branky. Po prestavce se sice Rosickemu podarilo vyrovnat v 70. minute, ale Kazarjan pri zaverecnem naporu utekl a opakovanou strelou upravil na 2:1 pro Armenii. O par dnu pozdeji sice Cesi v Turine vedli 1:0 brankou Kozaka z 19. minuty a Balotelli zahazoval jednu sanci za druhou. V 52. minute Chiellini hlavou vyrovnal a o dve minuty pozdeji Gebre Selassie zastavil pronikajiciho Balotelliho faulem. Z narizene penalty pak sam Balotelli rozhodl o vysledku 2:1. Aby Cesi mohli hrat v barazi museli by zvitezit, jak na Malte, tak v Bulharsku, Bulharsko by muselo prohrat v Armenii a Dansko doma s Italii, coz je velice nepravdepodobne. Po zapase v Turine skoncil u reprezentace trener Bileka jehoz misto zaujal asistent Pesice.
Jeste hure je na tom Slovensko, ktere sice dokazalo zvitezit v Sarajevu nad Bosnou a Hercegovinou 2:1, ale stejnym vysledkem prohralo s ni doma a dve kola pred koncem ztraci na Bosnu a Recko sedm bodu.
***

 

 

Navrat na hlavni stranu