Navrat na hlavni stranu

Na cele Plzen a Sparta, Liberec o bod zpatky
S napetim se ocekavalo utkani dvou vedoucich tymu v 5. kole. Vedouci Plzen hostila druhou Spartu. Zapas vsak nesplnil ocekavani a skoncil se bez branek 0:0. Obe muzstva tak doposud ztratila pouhe dva body za tuto remizu. V nasledujicich zapasech Plzen zvitezila v Uherskem Hradisti 3:1 a zdolala Olomouc doma 3:2. Sparta hrala dvakrat doma a pokorila Pribram 4:0 a Ostravu 4:1. Sokem byla prohra Slavie s Teplicemi 0:7. Jedna se o nejvetsi prohru sesivanych v lize. Pouze ve finale Ceskoslovenskeho poharu v roce 1963 utrpeli cervenobili vetsi debakl, kdyz prohrali po remize 0:0 doma v Bratislave se Slovanem 0:9. Vedeni klubu zareagovalo milionovou pokutou pro realizacni tym a pulmilionovou za kazdy nevyhrany zapas z nasledujicich trech utkani. Slavia pak vyhrala v Brne se Znojmem 1:0, v poharu rozdrtila Chomutov 7:0, ale prohrala v Jihlave 1:2, ackoliv jeste dvacet minut pred koncem vedla 1:0 a hraci musi opet platit. Brno reagovalo na prohru se Slovackem 0:2 vymenou trenera Ludevita Grmely za Vaclava Kotala. V souboji novacku Bohemians 1905 porazili Znojmo 2:0, ale v zapeti vypadli v Poharu s Domazlicemi 1:2.
***
Corgon liga
Senica zustava na cele tabulky, v patek totiz porazila Zilinu 2:1. S bodovou ztratou je druhy Slovan po vyhre nad Zlatymi Moravci 2:0, stejne bodu ma i Myjava, ktera zdolala Kosice 1:0. V duelu poslednich dvou tymu porazila Dunajska Streda Nitru 1:0, tri body ziskala take Trnava proti Banske Bystrici 2:1 a Ruzomberok v Trencine 1:0.
***
Plzen v Lize mistru
Po vyhre 3:1 v Plzni, kdy treti branku vstrelil v 90. minute Duris, jela optimisticky naladena Plzen do slovinskeho Mariboru. Necele tri minuty stacily a hoste sli znovu do vedeni, kdyz Horvathuv pas spatne zpracoval Rajtoral, ale mic se odrazil k Teclovi palicimu neomylne k tyci.
V danem okamziku Maribor potreboval tri goly na prodlouzeni, ctyri na postup. Obrana Viktorie pritom pracovala spolehlive. Borci ze zapadu Cech se posouvali v kompaktnim bloku a nechavali domaci kombinovat jen kolem pulici cary. Kdyz uz se borci Mariboru dostali na dostrel, stacil Cisovsky pred Tavaresem mic v posledni chvili ukopnout stejne jako pred Cvijanovicem, v 19. minute pak pri delovce Mertelje caroval Kozacik. Domaci borci kontrolovali hru, v prestavce byl rozdil v drzeni mice 61:39 pro Maribor. Jenze efekt byl nulovy. Nebyt nekolika podklouznuti Rajtorala a Limberskeho na destem rozmacenem travniku, nemohli Slovinci na nebezpecne vypady ani pomyslet. Plzen v Mariboru pri dvanactem utkani v predkole Ligy mistru opet zvitezila tentokrat 1:0 a teprve jako druhy cesky tym po prazske Sparte dokazala dvakrat projit do hlavni faze nejprestiznejsi klubove souteze stareho kontinentu.
Plzen v zakladni skupine D bude hostit 17. zari Manchester City. Dale ma ve skupine viteze Ligy mistru a Superpoharu Bayern Mnichov a CSKA Moskva. Tezko si lze predstavit tezsi skupinu.
sport cz/abe
***
Liberec ano, Jablonec ne
Dva severoceske tymy se probojovaly do zaverecneho predkola Evropske ligy. Jablonec dvakrat porazil v 3. predkole norsky Strömsgodset doma 2:1 a v Norsku dokonce vyhral 3:1. Liberec dvakrat zdolal svycarsky Cuyrych 2:1. Jablonec vsak narazil na spanelsky Real Betis. Ve vyrovnanem utkani doma nakonec prohral 1:2 a jeho nadeje na postup se priblizily nule. Obzvlaste, kdyz v odvete v 29. minute si jablonecky Benes vstrelil vlastni branku na 0:2 a v druhem polocase se jiz goly sypaly do jablonecke branky jako mak z makovice a vysledek 0:6 byl krutou teckou za jabloneckym pusobenim v letosni Evropske lize. Zcela opacne si vedl Liberec. V italskem Terstu prkvapive zdolal Udine 3:1, kdyz branky vstrelili Rybalka, Delarge a Kusnir. V odvete to byl opet Delarge, ktery dostal Liberec do vedeni ve 23. minute. Ve 42. minute sice Lazzari vyrovnal, ale to bylo vse, co hoste v Liberci pred 9700 divaky dosahli. Liberec bude mit ve skupine spanelskou Sevillu, nemecky Freiburg a portugalsky Estoril.

 

Navrat na hlavni stranu