Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Ackoliv neni za nami ani polovina srpna cesti fotbaliste maji za sebou jiz ctyri ligova kola. Podle ocekavani jsou na cele Plzen a Sparta. Presto vsak oba tymy mely ve ctvrtem kole namale, protoze Plzen vyhrala jen 1:0 v Brne nad Znojmem brankou Daridy. Jeste hure na tom byla Sparta, ktera prohravala s vrsovickymi Bohemians od 10. minuty 0:1. Tento stav trval az do 69. minuty, kdy Bednar vyrovnal a o devet minut pozdeji Lafata rozhodl o vitezstvi Sparty. V druhem prazskem malem derby zvitezila Slavia na Julisce nad Duklou, kdyz jedinou branku vstrelil po krasne prihravce Nitranskeho Karol Kisel. Liberec, ktery mel narocny zacatek sezony, prohral pouze jednou a ve 4. kole zdolal tesne JIhlavu 1:0. Zdalo se, ze letos zacne lepe Ostrava, ale utrpela v pondelni dohravce doma debakl s Jabloncem 0:4. Zatim je vyrovnany stred tabulky. Sest muzstev ma po ctyrech bodech a dalsi tri po trech.
***
Slovenska liga Corgon
Na Slovensku maji za sebou jiz pet kol. Ruzomberok odehral vetsinu zapasu s Trnavou v pocetni nevyhode, presto duel zvladl a vyhral 3:2. Odmenou mu je posun do cela tabulky. Rychle vystridat ho mohla Senica, ktera ovsem jenom remizovala v Myjave 2:2. Trencin rozdrtil Dunajskou Stredu 6:0, Slovan si odvezl body z Kosic za vitezstvi 1:0 a blaznivy zapas byl k videni v Ziline, ktery se skoncil mezi Zilinou a Nitrou 4:4, ackoliv hoste vedli jiz 3:1 a dokonce devet minut pred koncem 4:2.
Pohary
Liga mistru

Zatim nejdramatictejsi byl odvetny zapas Plzne v Sarajevu v 2. predkole teto souteze. Plzen hrala sedmdesat minut o deseti hracich, vedla sice brankami Wagnera a Petrzely, ale Jamak v posledni minute prvniho polocasu snizil na 1:2. V druhem polocase domaci utocili, ale Plzen nakonec postoupila celkovym skorem 6:4. V 3. kole mel cesky mistr relativne slabsiho soupere estonsky Kalju a po vitezstvi venku 4:0, vyhral i doma 6:2. Dalsim souperem Plzne bude slovinsky Maribor. Prvni utkani se hraje 20. srpna v Plzni. Odveta ve Slovinsku bude o tyden pozdeji. Slovensky mistr Slovan Bratislava porazil v 2. predkole bulharsky Ludogorets 2:1, ale v odvete prohral 0:3 a z dalsich boju je vyrazen.
***
Evropska liga
Nedarilo se slovenskym oddilum. Trencin nejprve prohral doma s Astrou 1:3 a v odvete v Bukuresti pouze remizoval 2:2. Zilina po prohre v Rijece 1:2, hrala doma rovnez nerozhodne 1:1. Senica sice v 2. kole uhrala slibny vysledek 2:2 v Podgorici, ale prohrala doma v odvete 0:1. Takze Slovensko jiz nema v evropskych soutezich zadneho zastupce.
Nedarilo se rovnez Sparte, ktera vypadla jiz v druhem predkole se svedskym Hacken po remize 2:2 v Praze a prohre 0:1 v Göteborgu. Liberec mel ve 2. kole praci s lotysskym Skontem. Nejprve prohral v Rize 1:2, ale doma stastne zvitezil 1:0. Podstatne si vedl lepe ve 3. predkole, kdy zdolal doma Curych 2:1 a stejnym vysledkem vyhral i ve Svycarsku. Stejne dobre si vedl i Jablonec, kdyz nejprve porazil norsky Strömsgodset 2:1 a v Drammenu pak zvitezil dokonce 3:1. Jablonec ma za soupere spanelsky Real Betis. Liberec hraje prvni utkani v italskem Udinese.
***

 

Navrat na hlavni stranu