Navrat na hlavni stranu

Fotbal
Cerna trinactka...

Masakr ligovych treneru pokracuje, padlych uz je vic nez malych cernousku, tvrdi server Sport.cz; Zatimco malych cernousku bylo jen deset, odvolanych treneru napocitate ctyri kola pred koncem fotbalove Gambrinus ligy hned trinact. Dvakrat se zmenilo obsazeni na lavicce v Pribrami a v Ceskych Budejovicich, jednou pak v Mlade Boleslavi, Teplicich, Ostrave, Slovacku, Brne, Hradci Kralove, na zacatku minuleho tydne v prazske Slavii, v nedeli v Jablonci a v pondeli v Olomouci...
Hotovy masakr, nad nimz by srdce Agathy Christie muselo zaplesat. Autorka oblibenych kriminalnich a detektivnich pribehu napsala klasiku Deset malych cernousku, v niz v duchu detske pisnicky hyne podivnou smrti jedna osoba za druhou.
Jenze deset je malo, klubovi funkcionari Agathu trumfnou. V tomto rocniku nabrousili macety jiz trinactkrat. A vzhledem k tempu, v jakem treneri v poslednich dnech padaji, nejsou dalsi obeti vylouceny.
Slavii po matnych vykonech a po prohre v Pribrami 0:2 opustil Petr Rada a jeho misto zaujal Michal Petrous a stal se zazrak. Sesivani s neuveritelnym sebevedomim rozdrtili Jablonec 5:1, kdyz jiz v polocase vedli 3:0. Pri tom byla jedna branka hezci nez druha. Dvakrat skorovali Juhar a Micola. Jablonecky trener Kotal byl po zapase smutny a to nevedel, ze po tiskove konferenci bude na dlazbe. Jenze i v Jablonci doslo k metamorfoze a muzstvo, ktere slo od debaklu, k debaklu porazilo ve stredu v Ceskem poharu mistniho rivala Liberec 2:0 a je ve finale Ceskeho poharu, kde se stretne s Mladou Boleslavi, ktera prekvapive vyradila Spartu na jejim hristi 2:1, kdyz doma remizovala 1:1. Sparta, ktera mela vykroceno za titulem zbabrala nejen Pohar, ale zkomplikovala si situaci prekvapivou remizou doma s Jihlavou 2:2 a prohrou v Liberci 0:2. Ale i vedouci Plzen si malem zkomplikovala zivot, kdyz po par minutach hry proti poslednim Budejovicim vedla 2:0. Jihocesi vsak v druhem polocase vyrovnali a mnoho nechybelo a odvezli by si z Plzne bod. Nakonec vsak prohrali nestastne 2:3. O jeste vetsi smule mohou mluvit hradecti Votroci. Ti jeste devet minut pred koncem vedli v existencnim zapase se Slovackem 2:1. Dohravali vsak o deseti a Volesak s Valentou otocili skore. Zda se, ze dva sestupujici vzejdou z trojice Teplice, Hradec a Budejovice.

V sobotu pak rozjeta Slavia vyhrala v Plzni, ackoliv hrala o deseti, 1:0. Jedinou branku vstrelil Skoda. Znamena to, ze boj o titul bude velmi zajimavy.
***
Corgon liga
Na Slovensku visi Damokluv mec nad legendarni Trnavou, ktera prohrala v Ruzomberku 0:1 a je na poslednim miste. Nutno rici, ze ani vedoucimu Slovanu se moc nedari a prohral v 29. kole v Trencine 1:4. Slovan ma vsak devitibodovy naskok pred Senicou a dokonce vede o jedenact bodu pred svym premozitelem z Trencina. Dari se Myjave a Nitre. Obe muzstva vyhrala v poslednich trech zapasech.

Navrat na hlavni stranu