Navrat na hlavni stranu

Toronto vymenilo kratce pred startem NHL generalniho reditele
Toronto Maple Leafs vymenilo kratce pred startem zkracene sezony NHL generalniho manazera. Vykonny vybor odvolal Briana Burkea a na jeho misto jmenoval dosavadniho asistenta Davea Nonise.
Sedmapadesatilety Burke pusobil ve funkci od roku 2008. Tradicni kanadsky klub pod jeho vedenim ani jednou nepostoupil do play off a marne ceka na 14. triumf v historii.
Zmena ve vedeni klubu kratce po skonceni 113 dni trvajici vyluky v zamori prekvapila. "Dost se toho ted deje hodne rychle. Rozhodne je to zvlastni nacasovani," rekl obrance Maple Leafs Mike Brown.
Zkracena sezona NHL by mela podle ocekavani zacit 19. ledna a kazdy klub by mel odehrat 48 zapasu zakladni casti.
CTK - SPORT.CZ
***
Ceka Kladno po Jagrovi temno?

Vychozi pozice je vice nez slusna. Kladno ma na pate pricce tabulky na aktualne jedenacte Ceske Budejovice trinactibodovy naskok, coz se jevi jako dostatecny predpoklad pro udrzeni si pozice alespon v predkole play off.
Do konce zakladni casti ale zbyva jeste ctrnact utkani a proti kladenskym ambicim mluvi rozsahla marodka. Pote, co z kvinteta Tomas Kaberle, Marek Zidlicky, Jiri Tlusty, Tomas Plekanec, Jaromir Jagr uz v dresu Rytiru nikdo nezbyl, by se pritom zkusenosti hracu jako Pavel Patera nebo Jan Hlavac velmi hodily
Jagr vsak o osud tymu obavy nema. "Bude to dobre, zadny strach," tvrdil po svem rozluckovem duelu s Litvinovem. Ted uz bude kladenske snazeni sledovat jen na dalku, aspon co mu cas dovoli. "V Dallasu ale budu muset trenovat hlavne sebe," smeje se.
Optimismus mu dodava nadeje na brzke uzdraveni indisponovanych opor. "Kluci se postupne vraceji. Nesmime zapomenout, ze vypadlo z prvnich dvou lajn pet kluku a nase vlastne ctvrta formace ted hraje jako prvni," pripomina Jagr. "Vedou si dobre, je to ovsem pro ne obrovsky rozdil," rika.
Michal Osoba, Pravo -SPORT.CZ
***
Lev Praha a Slovan Bratislava v KHL
Hokejiste Lva Praha porazili na domacim lede favorizovany tym Traktoru Celjabinsk vysoko 6:2 a na sedmem miste Zapadni konference zvysili svuj naskok na devaty Doneck na pet bodu. Sverenci trenera Vaclava Sykory nejprve prohospodarili vedeni 2:0, ve treti tretine ale jasne dominovali a ctyrmi goly rozhodli o vyhre. Dvema zasahy se blyskl Petr Vrana. Po pauze pro vikendove Utkani hvezd KHL ceka Lev v utery v O2 arene prestizni duel proti Slovanu Bratislava, ktery zdolal v poslednim utkani rovnez Celjabinsk 4:3 po prodlouzeni.
***
Extraliga ve dvou tretinach
Pred ukoncenim vyluky v NHl se hralo 38. kolo: Zakladni cast - 38. kolo: Sparta - Pardubice 9:2, Liberec - Brno 3:4 pp, Budejovice - Karlovy Vary 3:5, Kladno - Litvinov 3:2, Chomutov - Vitkovice 2:5, Trinec - Slavia 5:2.
***
Na Slovensku jiz 36. kolo
Zilina - Kosice 4:2, Skalica - Zvolen 4:2, Martin - Poprad 0:6, Nitra - Piestany 5:2, Ban. Bystrica - Trencin 6:4.
***
Juniorske MS
Hraci USA sa stali treti raz v historii majstrami sveta hracov do 20 rokov. Vo finale sampionatu v ruskej Ufe zdolali obhajcov titulu zo Svedska 3:1. V medailovej bilancii sa posunuli na tretie miesto za dvojicu Kanada (15 zlatych medaili), Rusko (13). Americania ziskali svoj predchadzajuci celkovy triumf v roku 2010. O 3. misto: Kanada-Rusko 5:6 pp., Konecne poradie: 1. USA, 2. Svedsko, 3. Rusko, 4. Kanada, 5. Cesko, 6. Svajciarsko, 7. Finsko, 8. Slovensko, 9. Nemecko, 10. Lotyssko.
***
Znojmo v Rakouske lize EBEL
Kuriozni je start znojemskych Orlu v rakouske lize EBEL. V teto soutezi startuji i muzstva z Chorvatska, Slovinska a Madarska. Znojmo je po 39. kolech sedme. Na cele je UPC Viena Capitals pred KHL Medvescak Zagreb. K zajimavostem tez patri, ze juniorka Karlovych Var hraje v ruske lize.

Navrat na hlavni stranu