Navrat na hlavni stranu

Olomouc v cele fotbalove ligy!
Nejen to, ale Hanaci hraji skvely fotbal a v 13. kole rozdrtili Pribram 6:1. Kouc Sigmy Roman Pivarnik avizoval, ze zapas povazuje za mimoradne dulezity z pohledu boje o spici tabulky a podle toho to od uvodniho hvizdu vypadalo. Sigma se do sveho soupere pustila nekompromisne, ale proti uporne defenzive skulinu, kterou by pronikla, hledala jen velmi tezko. Prime strely na branu vyslali jen Ordos a Pospisil, ale minuli. Az v 21. minute idealne nasel Klesnila Pospisil a olomoucky "tank" sanci nepohrdl a Hanaky poslal do vedeni. Skvele zahral autor hattricku Ordos. Utkani sleovalo 4820 divaku. Fotbaliste druheho Jablonce vyhrali v predehravce 13. kola Gambrinus ligy v patek diky efektnimu golu Jana Kopice z druhe pule v Jihlave 1:0. David Hubacek pokazil vlastnim golem Slavii oslavy 120. narozenin. V 31. minute zapasu Plzen-Slavia zahraval Horvath trestny kop a jeho obloucek do pokutoveho uzemi nadzvedl obrance Slavie hlavou za zada Kamila Contofalskeho. Plzen se tak dostala na treti misto pred Spartu, ktera pouze remizovala v Boleslavi. Vedouci branku domacich vstrelil Mares a za Spartu vyrovnal Husbauer z penalty. Behem utkani se vazne zranil spartansky obrance Kadlec a letos se jiz pavdepodobne na traviku neobjevi. Dva goly Borka a branka Marka v posledni minute znamenaly pro Zbrojovku Brno ztratu tri bodu s Duklou. O nemohoucnosti jejich utocniku svedci skutecnost, ze jedinou branku domacich vstrelil rovnez hrac Dukly Berger, ale do vlastni branky. Hoste vyhrali 3:1. Smulu mel Hradec, kdyz prohral v Malsovicich s Budejovicemi 0:1. Jedinou branku hosti vstrelil sest minut pred koncem z penalty Reznicek. V souboji muzstev, ktera hrala v minulosti dustojnejsi roli zdolala Ostrava Teplice 3:2. Obe branky Teplic vstreli v zaveru Mahmutovic. Na pate misto se dostal pred Slavii Liberec, ktery zdolal v pondelni dohravce Slovacko 3:1.
Vysledky preedchoziho 12. kola: Budejovice-Plzen 0:1, Sparta-Liberec 2:1, Teplice-Olomouc 1:1, Jablonec-Slavia 0:0, Slovacko-Hradec 1:1, Pribram-Ostrava 2:1, Ml. Boleslav-Brno 1:0, Dukla-Jihlava 2:2.
***
Corgon liga
14. kolo:
Spartak Myjava-Spartak Trnava 2:2,Tatran Presov-AS Trencin 1:2,MFK Kosice-FK Senica 2:2, FC Nitra-FC Zlate Moravce 1:1, MSK Zilina-Slovan Bratislava 0:0, Banska Bystroca-Ruzomberok odlozeno na 20. 11. 2012.
15. kolo: Slovan Bratislava-Spartak Trnava 0:1, FC Nitra-Spartak Myjava 0:2, MFK Ruzomberok-Tatran Presov 2:0, FC Zlate Moravce-Dukla Banska Bystrica 2:0, FK Senica-MSK Zilina 0:0 AS Trencin-MFK Kosice 0:0.

***
Evropska liga: Cesi dvakrat s Izraelci
Sparta - Smona 3:1

Podesate v rade doma na Letne v poharech neprohrali. A kdyby jen to. Fotbaliste Sparty ve tretim utkani v Evropske lize hrave porazili izraelskeho mistra Hapoel Kirjat Smona 3:1 a tim se o dalsi krok priblizili k postupu ze skupiny I. Nahrava jim i vitezstvi Lyonu nad Bilbaem 2:1. Letensti rozhodli drtivym nastupem do utkani. Jiz v 10. minute vedli o dva goly, polocas vyhrali 3:0 a izraelsky tym uz jen v zaveru korigoval. Dalsi zapas sehraje Sparta prave na jeho pude. Branky: 6. Krejci, 10. Kadlec, 44. Svejdik - 76. Abuhazira. Divaci: 10 324.
***
Hapoel - Plzen 1:2
Take Plzen ma nakroceno ke druhe pricce ve sve skupine Evropske ligy a tudiz jarnimu ucinkovani na poharove scene. Ve tretim dejstvi totiz vyhrala dulezity zapas v Tel Avivu nad Hapoelem 2:1, i kdyz cely prvni polocas se pro ni vyvijel hruzne. Goly Horvatha v nastavenem case prvni pule a Rajtorala deset minut po prestavce vsak skore otocila a pro tri body si proti domacim, dohravajicim posledni pulhodinu jen v deseti, dokracela. "Rozhodnuto neni, ale bodovy import z Izraele muze byt pro poradi ve skupine klicovy," liboval si nakonec kouc Pavel Vrba. Vedouci branku Hapoelu vstrelil v 19. minute Maman.

Navrat na hlavni stranu