Navrat na hlavni stranu

Novinky z Barum Czech Rally Zlin
"Automobilovy sport zejmena rally je ve vasi zemi soucasti narodni kultury" rekl pri sve navsteve v uplynulem roce u prilezitosti slavnostniho zahajeni startu 41.rocniku popularni evropske automobilove souteze Barum Czech Rally Zlin ve Zline prezident svetove federace FIA Jean Todt z Francie,. Nejsou to zadne zdvorilosti sdeleni vychazi ze sledovani organizacnich zabezpeceni evropske auto souteze Barum Czech Rally na niz ma svetova federace sve zastupce, kteri jsou jiz po nekolik let pozorovateli. Vzdy se shodujici v jednotnem nazoru: skvele pripravena souteze vyznacujici se predevsim garanci bezpecnosti jezdcu vcetne prihlizejicich. Jeana Todta z Francie znam z meho predchoziho pusobeni v zemi vzniku fotografie, mody vcetne soutezi F1 v niz pan Jean Todl pusobil. O Ceske republice se na svetovych zasedani hovori pomerne casto take proto, ze Ceska republika ma v nejvice sledovane soutezi F1 sveho zastupce prostrednictvim ing. Radovana Novaka, ktery po vystudovani VS studoval krizovy managament ve Finsku s velmi kvalitnimi vysledky. Take proto byl vybran do svetove ridiciho organu. Pochopitelne jako spravny sportovni jezdec absolvoval nejvice narocnou soutez Barum Rally Zlin. Od roku 1992 je drzitelem super licence FIA pro zavody Formule 1. Nyni ve funkci sportovniho komisare F1. Je clenem nejvyssiho organu FIA pro rizeni automobiloveho sportu a je prezidentem FIA stredoevropske zony. Pri souhrnu vsech skutecnosti dostavame odpoved na otazku proc ma zajem nejvyssi svetova federace na zainteresovani podilu garance zejmena bezpecnosti silnicniho provozu v Ceske republice coz je prvorady zajem.
Podporit tuto velmi dulezitou myslenku. Po lonske Barumce byla tato zavazna skutecnost opet potvrzena letos 28.6. tentokrate v Praze. V uvedeny den priletel prezident nejvyssi svetove automobilove federace do Prahy na pracovni navstevu, aby se prohovorily zakladni faze otazky spojene s bezpecnosti silnicniho provozu a zavedeni nekolika propojenych jiz overenych skutecnosti. Vse podporila navsteva sympataka z F1 Michaela Schumachera. Jako velky dik vsem, kteri se zasluhuji o bezpecnost silnicniho provozu podilejici se na dalsich novych smerech venujici se moto zivotu vcetne rychlych kol. Z nichz se vychazi do budoucna zejmena z pohledu bezpecnosti silnicniho provozu. V teto souvislosti se hovorilo o vyrobci takrka nenahraditelnych velmi kvalitnich pneumatik Barum Continental Otrokovice jez jsou vyrabeny ve Zline i Otrokovicich.
Nutno dodat,ze prave pneumatika je zaklad a garance jak budeme cestovat Pneumatiky, hraji podstatnou a dulezitou roli. Na setkani odborniku pro moto sport v Praze se hovorilo rovnez o zdokonalovani i motorovych soucasti u vozu Skoda, jez jsou vizitkou prace ceskych rukou. Ze zastupcu za ceskou stranu hovoril take reditel evropske auto souteze Barum Czech Rallye Zlin pan Mil. Regner majici prezdivku ve svete "Novodoby Cesky Bata!" jehoz zasluhou se podarilo dostat do podvedomi nejen samotnou soutez Barum do sveta, predevsim i dalsi souvislosti prace lidi spolu podilejici se na velmi kvalitnich vysledcich Pan Regner hovoril o overenych pouzivanych katalyzatorech resi otazku hlucnosti nejen na soutezich predevsim vsak pouzivani v beznem silnicnim provozu. Letosni soutez Barum Czech Rally Zlin bude mit celou radu novinek avsak z pohledu te nejzavaznejsi bude bezesporu Monitorovaci zarizeni ONI -GPS Laicky receno po jiz overenych faktech ve svete prichazi tato novinka na cesky trh jejimz ukolem bude v pripade nehody ci jine zavazne skutecnosti vyslat varovny signal na rozhodujici mista, ktera mohou okamzite reagovat na postizene misto s moznosti predejiti ohrozeni zivota.
Tato zarizeni s postupem casu a jeste po overovacich dalsich testech na podminky v CR se objevi u nas. Zarazeni budou u autobusu, nakladnich vozu, osobni automobilu. Na Barumce se bude doladovat dalsi moznost kvalitniho obrazoveho prenosu ze soutezniho vozu do studia vcetne prijmu az TV divaku. Vse bude propojeno pro bezpecnejsi jizdu na nasich silnicich vcetne odstranovani nasledku akteru porusujici silnicni provoz.
Letosni Evropska automobilova soutez Barum Czech rallye Zlin vstoupila do sveho 42. rocniku s terminem 31.8.- 1.9.2012 Je dlouhodobe jednou z nejvyznamnejsich motoristickych akci v Ceske republice. jeji tradice uzce souvisi s popularitou rallysport v zemi o cemz svedci kazdorocne velke zastupy motoristickych fandu podel rychlostnich zkousek. V lonskem roce to bylo pul milionu priznivcu rychlych kol z nejruznejsich mist sveta!!
Zlinska rally je soucasti prestiznich serialu Mistrovstvi Evropy v rally (ERC) Intercontinental Rally Callenge (IRC) soucasne se jede jako Mediasport mistrovstvi Ceske republiky v rally (MMCR). Automobilova rally ma centrum v moravskem meste Zline, je od roku 1983 soucasti mistrovstvi Evropy a od roku 2007 patri do serialu Intercontinental Rally Challenge (IRC) konaneho pod vyraznou medialni podporu promotera sampionatu, satelitni stanice EUROSPORT. V letosnim roce poprve z Barumky odvysila vydatnou porci primych prenosu z rychlostnich zkousek, tedy velmi rozhodujici casti. Jedna se o premieru. V niz budou pohledy i na divaky a jejich zajem o soutez.
Letosni 42. rocnik Barumky meri celkem 601 km obsahuje 15 rychlostnich zkousek na osmi usecich v celkove delce 254 km. Predehrou souteze bude patek oblibena divacky super RZ v nocnich ulicich krajskeho mesta. Ta se pojede v pozmenene variante v byvalem svitovskem arealu. Do itinerare zlinske rally se vratil v lonskem roce po 20-letech legendarni usek Majak. Tato RZ se pojede v obracenem smeru i letos, navic se stala svou delkou bezmala 23 km nejdelsi erzetou. Do Zlina se chysta opet smetanka evropskeho sampionatu,elita prestizniho serialu Intercontinental Rally Challege (IRC) a samozrejme kompletni ceska spicka.Fanousky motoristickeho ceka velky prazdninovy vikend na Zlinsku opet mimoradny zazitek. Ocekava se rovnez pocetna skupina poradatelu slavne dalkarske rallye sveta Dakar, ktera se pojede na pocatku pristiho roku a jeho poradatele jezdi do Zlina na cerpani novych zkusenosti jez garantuji Zlinaci.
Poradatele Barum Czech Rally vyhlasili foto soutez o nejlepsi foto zaber pro vsechny, kteri na Barumce budou fotit. Nejlepsi fotografie budou oceneny.
Hlavni duraz Poradatel klade na bezpecnosti jezdcu zejmena vsak na Bezpecnosti divaku. Na niz budou dbat take pohotovostni vrtulniky. Vedle nich budou take vrtulniky, ktere budou garantovat primy televizni prenos vcetne porizovani dokumentarniho zaznamu z cele souteze.
Allen Mirko Fojtu-Vsetin

Navrat na hlavni stranu