Navrat na hlavni stranu

Nokturna do dvanacte sezony
Tezko se da verit, ze koncerty Nokturen, ktere zacaly na Masaryktownu, se dostavaji letos do dvanacte sezony. Jiz ctvrty rok se konaji tyto nedelni vrcholne koncerty v kostele sv. Vaclava a nabizeji posluchacum koncerty klasicke hudby, jazzu, operniho zpevu a hudebnich prednasek. Vysoka uroven nedelnich predstaveni ma velkou odezvu u posluchacu, kteri navstevuji odpoledni predstaveni v hojnem poctu a jsou nesmirne spokojeni s jejich vysokou umeleckou urovni.
Letosni sezona zacina 30. zari koncertem vynikajiciho barytonisty, clena Kanadske operni spolecnosti v Torontu, Jana Vaculika. Zazpiva zname arie z Rusalky, Prodane nevesty a dalsich oper.
4. listopadu nas opet, po nekolikalete prestavce, navstivi mlade, dnes jiz svetozname kvarteto Zemlinskeho. Krome kvartetu Haydna a Mendehlsona, zahraji take smyccovy kvartet Leose Janacka Intimni dopisy.
27. ledna vyuzivame pritomnosti dirigenta Jiriho Belohlavka v Toronte (pri premiere Tristana a Isoldy v Kanadske opere). Spolu s prof. Iainem Scottem proberou ukazky z oper Richarda Wagnera, specielne z Tristana a Isoldy.
Na jare 2013 nas cekaji dva koncerty reprezentujici mladou generaci umelcu - pianistky Anny Betky 24. unora a houslistky Terezy Privratske 7. dubna. Anna Betka graduovala z hudebni fakulty Torontske univerzity letos v cervnu velmi uspesnym recitalem ve Walter Hall v Toronte. Tereza Privratska konci Kralovskou hudebni akademii v Londyne a bude pokracovat v solove kariere i jako clenka smyccoveho kvarteta.
Oba koncerty budou urcite plne energie a vysoke umelecke urovne. 21. dubna prijede po nekolika letech znamy vsestranny muzikant, Radim Zenkl, ktereho si nekteri pamatujete z opakovanych vystoupeni na Masaryktownu. Vsestranny hudebnik - kytarista, fletnista, hraje na banjo a take zpiva - vam urcite prinese hodne radosti a pekne zazitky. Vsechny koncerty se konaji vzdy v nedeli v 17 hodin v kostele sv. Vaclava na 496 Gladstone Avenue v Toronte.
Info - Dagmar na cisle: 289/234-0264.
Predplatna jsou jeste k dostani se slevou. Brozurky jsou k dostani v kostele, na Masaryktownu a muzeme je zaslat na pozadani.
Milos Krajny
www.nocturnesinthecity.com

Navrat na hlavni stranu