Navrat na hlavni stranu

Finale hokejove extraligy
Pardubice-Brno 5:4 po sam. najezdech

Po semifinalove vitezstvi Pardubic v sestem utkani v Liberci 4:2 se rozjela finalova serie. Prvni finale Ceske pojistovny play-off Tipsport extraligy vyhrali hokejiste Pardubic, kdyz porazili Kometu Brno 5:4 po samostatnych najezdech a ujali se vedeni 1:0 v serii. Viteze urcil kapitan Petr Koukal. Hoste predchozi tri vyrazovaci serie zacali vyhrou, v pondeli ale padli. Pardubice v utkani ctyrikrat vedli a Brno ctyrikrat dokazalo srovnat.
***
Pardubice-Brno 5:6
Srovnano. Kometa se otrepala z pondelni porazky a v utery vyhrala pred vyprodanym pardubickym hledistem. Ve druhem finalovem utkani hokejiste Brna zvitezili v Pardubicich po divokem prubehu 6:5 a vyrovnali partii o titul na 1:1 na zapasy. Ve dvou zapasech zatim padlo 20 golu! Brno vedlo jiz v polovine utkani 3:0 a osm minut pred koncem 6:2. Pardubice vsak behem necelych dvou minut dokazali dotahnout na rozdil jedine branky, ale to bylo vse. Treti zapas se hral v patek (po nasi uzaverce) v brnenske Kajot arene. Nekteri divaci cekali ve fronte na listky 27 hodin. Utkani jsou prenasena na velkoplosnou obrazovku, ktera je umistena na brnenskem namesti Svobody. Takovou hokejovou euforii Brno nezazilo ani v dobach legendarniho utoku Bubnik-Pantucek-Danda a od te doby uplynulo vic nez pul stoleti.
abe, sport.cz

Po uzaverce vyhralo v tretim utkani Brno 2:1 a ve ctvrtem Pardubice 2:1 po sam. najezdech.
***
Na Slovensku rovnez 2:2
Prvni dve finalova utkani slovenske hokejove extraligy se hrala v Kosicich. V prvnim zapase vyhral Slovan 5:2, V odvete byli uspesnejsi hokejiste HC Kosice a zvitezili 4:2, kdyz jednotlive tretiny byly 1:0, 1:1 a 2:1.

V Bratislave pak vyhraly nejprve Kosice 3:1 a v odvete Slovan 2:1.

 

Navrat na hlavni stranu