Navrat na hlavni stranu

Tragedie v Rusku
Letecka tragedie se stala v Jaroslavli, kde se zritil stroj s mistnim hokejovym tymem. Na palube byli i tri cesti hraci Karel Rachunek, Josef Vasicek a Jan Marek a slovensky reprezentant Pavol Demitra. Letadlo mirilo do beloruskeho Minsku k uvodnimu duelu nove sezony Kontinentalni hokejove ligy, ktera mela startovat minulou stredu.
Nejmene z teto ctverice jsem znal utocnika Jana Marka. Zacinal v Jindrichove Hradci, hral take v Olomouci, v Trinci, Opave a ve Sparte. V Rusku pusobil od roku 2006.
Reprezentant Karel Rachunek hral v NHL za Ottawu, NY Rangers a New Jersey. V Jaroslavli zastaval funkci kapitana. Do podvedomi v Cechach vyrazne vstoupil golem osm sekund pred koncem semifinale se Svedskem, kdy srovnal skore a CR nakonec postoupila do finale a pozdeji se stala MS v roce 2010. V narodnim tymu byl i na sampionatu v Bratislave 2011, kde pod trenerem Aloisem Hadamczikem vybojoval treti misto.
Josef Vasicek stravil nejvice casu v NHL Caroline, s kterou ziskal v roce 2006 Stanley Cup, ackoliv cast sezony chybel se zranenym kolenem. Hraval zde s Frantiskem Kaberlem a Radimem Vrbatou. Byl slavistou za kterou hral pred prichodem do NHL i v dobe vyluky v sezone 2004-05 a hokejovou Slavii sledoval i v zamori

Josef Vasicek

V NHL sehral 460 zapasu vstrelil 77 branek a zaznamenal 106 asistenci. Pred odchodem do Jaroslavli hral za NY Islanders. V roce 2005 ziskal na MS zlatou medaili.
Pavol Demitra by oslavil 29. listopadu 2011 37 let. Zacinal s hokejem v Dubnici a v Trencine. V sezone 1993-94 oblekl poprve dres ottawskych Senatoru. Hral neobycejne ciste, coz bylo oceneno v roce 2000 trofeji pani Byngove, ktera se udeluje hracum, kteri podavaji kvalitni vykon a maji vysoke sportovni vystupovani. Osobne byl velmi pratelsky. Rad si popovidal o zivote ve Vancouveru, kde hral v zaveru pusobeni v NHL, ale miloval Slovensko a jak mi rekl pri poslednim rozhovoru v roce 2009, chtel se tam vratit po skonceni zavodni kariery. Hral ve trech zapasech hvezd. Velkym zklamanim pro nej byl neuspech slovenskeho narodniho tymu na letosnim MS.
V Praze se na zaplnene Staromestskem namesti prisly rozloucit v nedeli tisice lidi. Rozlouceni s Pavlem Demitrou bude tento ctvrtek v Trencine.

Pavol Demitra v roce 1997


Ales Brezina

Navrat na hlavni stranu