Navrat na hlavni stranu

Oznameni velvyslanectvi CR v Ottawe
Velvyslanectvi CR v Ottawe se obraci na krajanskou a kanadskou verejnost se zadosti o pomoc pri vyhledani vhodneho kandidata na funkci honorarniho konzula (HK) CR v techto provinciich: British Columbia (Vancouver), New Brunswick (Fredericton), Nova Scotia (Halifax), Saskatchewan (Regina) a Quebec (Montreal, Quebec).
Podminkami pro vykon funkce HK jsou:
· moralni bezuhonnost
· dosazene vysokoskolske vzdelani, prednostne pravnickeho ci ekonomickeho zamereni
· dobra znalost pomeru v dane provincii (trvale ci obvykle bydliste v uvazovanem konzularnim obvodu po dobu alespon 5 let)
· financni zajistenost a schopnost hradit naklady spojene s vykonem funkce honorarniho konzula z vlastnich prostredku (funkce je cestna a nenalezi za ni odmena)
· ochota najmout nebo poskytnout vhodne mistnosti pro honorarni konzularni urad a udrzovat chod konzularniho uradu na sve naklady
· velmi dobra znalost anglickeho a ceskeho jazyka (v provincii Quebec navic znalost francouzskeho jazyka) ci moznost zamestnani na sve naklady osoby velmi dobre ovladajici cesky jazyk
· vlastni prakticka zkusenost s administrativni (konzularni, advokatni) praci.
Ukolem HK je reprezentovat CR; vykonavat overovaci a jine akty konzularnich funkci; pomahat ceskym fyzickym a pravnickym osobam a chranit jejich zajmy; podporovat hospodarske a kulturni styky mezi CR a Kanadou.
Krome nutnosti financne zajistit veskery provoz honorarniho konzulatu musi jmenovany HK take zajistit pravidelnou provozni dobu kancelare HK v prubehu celeho roku a byt pripraven resit nektere situace nad ramec provozni doby (napriklad extremni situace jako jsou sportovni urazy, umrti atp.)
Pro podrobnejsi informace muzete kontaktovat konzularni oddeleni ZU Ottawa (e-mail: consular_ottawa@embassy.mzv.cz) nebo primo velvyslance Ing. Karla Zebrakovskeho.
Pisemne navrhy obsahujici zivotopis vazneho kandidata na funkci HK zasilejte na adresu Velvyslanectvi CR v Ottawe: Embassy of the Czech Republic, 251 Cooper Street, Ottawa, Ontario, K2P 0G2, podle moznosti do 30. dubna 2011.
Ing. Karel Zebrakovsky, velvyslanec

Navrat na hlavni stranu