Navrat na hlavni stranu

NEVYZUVAJTE SA, PROSIM...
Prisla mi pozvanka. Vcelku neformalna, priatelsky posobiaca, nepodozriva. Bola medzi ostatnymi spamami jedina, co neponukala milionove vyhry, neslubovala predl´zenie organov, ba ani ju nezaujimalo cislo mojho uctu a nevyzadovala PIN mojej kreditnej karty. A kedze neprichadzala z Kolumbie, ale z Kanady, osvojil som si ju.
V Kanade som ako doma ­ tiez tak zriedkavo. Aj do Spojenych statov ma uz pustili, hoci sa mohli obavat, ze kam vstupi Slovak, tam ziadne spojene staty dlho pohromade nevydrzia. Ale zapamatal som si, ze ked si Cech a Slovak sadnu do hladiska, tak kazdy herec ci entertainer vie, ze nemusi padnut na zadok, aby sa ozval smiech, ani gate nikomu na javisku nemusia spadnut, aby divak pochopil, ze prisiel na komediu. Na taku, kde ucinkujuci nie je smiesny, ale humorny, vtipny a kde ucinkujucimi su vlastne vsetci v sale. Aj divaci, ktori su radi, ze mozu spolupracovat a ze s prekvapenim zistuju, ze su velmi dobrymi spolupracovnikmi.
NEVYZUVATE SA, PROSIM... ­ to je nazov mojej navstevy u Vas, pricom tazke bude zistit, kto je vlastne hostitel a kto host. Ak je niekto z Vas zvedavy, co to vlastne bude, predpokladam, ze uz drzi v hrsti vstupenku a podciarkuje v kalendari ten aprilovy den, na ktory nesmie zabudnut. Pravdu povediac, ja nie som zvedavy o nic menej ­ a dokonca ani tu vstupenku nemam, ale dufam, ze sa nejako presmyknem. A rovnako dufam, ze sa moji krajania nijak nezmenili a ze nestihli osprostiet na soap-operach a podobnych televiznych zufalstvach. Ze stale ostali tymi, co ucia Americanov, co je to poriadne ceske pivo a vyborne slovenske halusky, ale ze aj stale patrime medzi tych, ktori vedia, co je to inteligentny humor. To vsak nie je moja ani Vasa zasluha. Mali sme vsak stastie, ze sme vyrastali medzi geniami zabavy ako boli a su Voskovec a Werich, Lasica a Satinsky, Slitr a Suchy. Okrem pana Voskovca som s kazdym z nich mal tu cest pobudnut a so skvelym Mirkom Hornickom sme dokonca v mojich javiskovych programoch stali spolu zoci-voci obecenstvu, ktore nikdy neodchadzalo sklamane.
Mili krajania, srrrrrrdecne Vas vitam! Pohodlne sa usadte a nehnevajte sa na okolosediacich, ked Vas obcas zobudia vybuchom smiechu. Nemyslia to zle. Tak teda pridte a Nevyzuvajte sa, prosim...
Milan Markovic

Navrat na hlavni stranu