Navrat na hlavni stranu

Torontska vez byla purpurova
Colorado-Dallas 2:1 (1:0, 1:1)

Poprve od roku 1981, kdy se jeste na starem Exhibition Stadionu hralo finale NASL mezi Chicagem Stings a New York Cosmos, ktere se skoncilo az po samostatnych najezdech vitezstvim Chicaga 1:0 (ve viteznem muzstvu hral Cech Charlie Fajkus) se hralo severoamericke finale v Torontu na stadionu, ktery se ironicky jmenuje BMO (Bank of Montreal). Tentokrat proti sobe nastoupila dve muzstva, ktera by nikdo ve finale necekal: Colorado Rapids a FC Dallas. Dalasti fotbaliste byli v tomto utkani mirnym favoritem i kdyz behem regulerni sezony se oba zapasy skoncily nerozhodne 1:1 a 2:2.
Prvni polocas probihal za mirne prevahy Dallasanu, kteri take vstrelili jedinou branku v 35. minute, kdy Chavez zatahl mic po pravem kridle a Ferreira byl o zlomek vterin rychlejsi nez brankar Colorada Pickens. Coloradu se podarilo vyrovnat na 1:1 v 57. minute. Po chybe dallaske obrany se k mici dostal Jamie Smith, podobnym zpusobem Chavez poslal mic z leve strany pred branku, tam vsak byl na poprve uspesnejsi brankar Dallasu Hartman. Stacil vsak vyrazit pouze pred sebe a lezici Conor Casey vyrovnal. V zapeti mel Smith dalsi sanci po trestnem kopu, ale brankar Hartman vyrazil na roh. Po 90 minutach byl stav utkani 1:1, prodluzovalo se a v 98. minute prisel na hriste Macoumba Kadji. Ten o devet minut pozdeji se probil po prave strane do pokutoveho uzemi Colorada a jeho strelu tecoval do vlastni branky George John. Pri teto brance se vsak Kadji zranil a musel opustit hriste. Colorado dohravalo tedy o deseti hracich a nastavovaly se dalsi tri minuty, pri kterych se vyznamenal tremi skvelymi zakroky brankar Colorada Matt Pickens. Obzvlaste strela nestastnika George Johna, ktera mirila k tyci mohla jeste zvratit vysledek utkani. V okamziku, kdy rozhodci Toledo odpiskal konec utkani propukla obrovska radost hracu Colorada.


Po utkani trener Dallasu Schellas Hyndman vyjadril pochvalne o Coloradu. Kapitan Hernandez se zastal autora vlastni branky George Johna. A trener Hyndman dodal, ze nemuze nikomu nic vycitat, protoze vsichni hraci nechali na hristi maximum. Za Colorado odpovidali na tiskove konferenci trener Gary Smith, kapitan Pablo Mastroeni a MVP Conor Casey. Mastroeni vysvetloval, jak slozitym obdobim jeho klub prosel a Casey se vyjadril pochvalne o torontskem publiku, ktere bylo vice naklonene Coloradu nez Dallasu.
Colorado: Pickens-Kimura, Wynne, Moor, Wallace (90. Beaudet)-Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith (90. Thomson) -Cumings (98. Kandji), Casey.
Torontska vez, ktera meni sve osvetleni stridala barvy modrou s purpurovou. Nakonec vsak dominovala purpurova podle dresu fotbalistu z Colorada
Dallas: Hartman-Goncalves (34. Lloyd), John, Ihemelu, Benitez-McCarthy, Hernandez, Chavez (105. Avila), Shea (64. Cunningham) - Ferreira, Harris
Branky: 57. Casey, 107. vlastni (John) - 35. Ferreira. Rozhodci Toledo. 21700 divaku.
Ales Brezina, Toronto

 

Navrat na hlavni stranu