Navrat na hlavni stranu

V Torontu je golu mene nez safranu
V cervnu, kdy se hralo MS v kopane v JAR, hrala se i tri utkani v Torontu. 270 minut hry vsak neprineslo ani jednu branku. Vsechny zapasy se skoncily 0:0. Trochu se zlepsila situace v cervenci, kdy torontsti fotbaliste v sedmi zapasech vstrelili sest branek. Vrcholem letni sezony byl skvely zapas proti mexickemu Cruz Azul, ktery torontsti vyhrali 2:1, ale pak opet upadli do prumeru a 30. srpna hralo FC s Real Salt Lake opet 0:0. A to jeste hoste nastrelili dve tycky v zaveru utkani. Pokud si nekdo tedy chtel zlepsit chut v pratelskem utkani Kanady s Peru, byl zklaman. Po solidnim vykonu v prvnim polocasu, v druhem naprosto zmizel stred pole a kanadsti fotbaliste prohrali 0:2. V Evrope asi byla nejvetsi senzaci prohra Francie s Beloruskem 0:1 doma. Slovensko si dokazalo poradit s Makedonii. Zapas ceskych fotbalistu Litvou se hral az po uzaverce tohoto cisla.V utery pak Cesi prohrali v Olomouci s Litvou 0:1 a Slovensko vyhralo v Moskve 1:0 nad Ruskem.
***
Futbalisti nakoniec ustvali stastenu
BRATISLAVA-SME-Nehrali uzasny futbal, ale po drame so stastnym koncom sa slovenski reprezentanti dockali ovacii vdacnych fanusikov, ktorych bolo na stadione na Pasienkoch opat raz menej, nez si hraci zelali. V uvodnom zapase kvalifikacie na majstrovstva Europy Slovensko zdolalo Macedonsko 1:0 golom Holoska v nastavenom case.
Tim trenera Vladimira Weissa zvladol zradnu ulohu favorita najma zasluhou nezdolnej bojovnosti a viery, ze vytuzeny gol a s nim aj tri povinne body za vitazstvo nakoniec pridu. Macedonci sa na slovensky tim vyborne pripravili takticky, presadzovali sa aj individualne.
V prvom polcase umne a pruzne uzatvarali priestory okolo vlastnej sestnastky a na druhej strane hrozili protiutokmi, pri ktorych sa do sanci dostaval nielen uznavany utocnik milanskeho Interu Pandev.
***

Gambrinu liga
V dohravce 7. kola rozstrilela Sparta posledni Brno 5:0. Jiz v prvni minute skoroval Wilfried a v 35. minute a v 36. minute upravili polocasove skore Pamic a Vacek. V druhem polocase pak skorovali Kucka a Sionko. Vedouci Plzen vyhrala v Budejovicich 3:0. Stejnym vysledkem zdolal i Jablonec Slovacko. Usti v teplickem exilu porazilo Bohemku 1:0 brankou Volka. Boleslav se vratila na treti misto, kdyz vyuzila sedmdesatiminutove presilovky proti Liberci a vyhrala 3:1. Pribram si dokazala doma poradit s Hradcem 1:0. V patecnim predehre vedla Slavia v druhem polocase nad Olomouci brankou Jaroslava Cerneho z dobrych triceti metru. Deset minut pred konce vyuzil Hubnik nedorozumeni v obrane cervenobilych a vyrovnal na 1:1.
***
Corgon liga
Slagrem sedmeho kola Corgon ligy na Slovensku bylo utkani v Senici, kde domaci FK zdolali Slovan Bratislava 3:2. Vedouci branku domacich vstrelil jiz ve 4. minute Tomas Kona. Dalsi dve branky pripojil Ondrej Smetana. Za Slovan skorovali Karim Guede a a Samuel Slovak. Senica se tak vyhoupla do cela tabulky. Na druhe misto se dostala Trnava bezbrankovou remizou s mistrovskou Zilinou, ktera je ctvrta. Paty je Ruzomberok, kdyz vyhral brankou Pekara nad Banskou Bystricou 1:0.. Ostatni vysledky: Dubnica-Dunajska Streda 2:1, Nitra-Zlate Moravce 1:1, Presov-Kosice 1:1.

Navrat na hlavni stranu