Navrat na hlavni stranu

Cestovni horecka v Old Millu
Jestlize se nekolika nestastnikum podarilo behem Letnich sokolskych her ztratit vahu, pak druha srpnova akce v Torontu mohla mit opacny vysledek. Bylo to behem vecera, ktery usporadala kancelar CzechTourism. Ceska republika se prezentovala nejen jako zeme plna hradu, zamku, historickou Prahou, Ceskym Krumlovem, Kutnou Horou ci Karlstejnem, ale i jako zeme, kde je nejlepsi pivo na svete Pilsner Urquel a nejen to. Gulasek s knedliky, to snad nebylo ani v dobach nejvetsi slavy Damskeho odboru, kdy byly nezapomenutelne vanocni vecere rovnez v krasnem Old Millu, ktery se nachazi na stanici metra pobliz Humber River.
V prvni casti vecera zastupci CzechTourism odpovidali na dotazy medii ohledne Ceske republiky a zaroven vyslovili litost nad tim, ze jiz neni primy letecky spoj mezi Torontem a Prahou. Doporucili tri hlavni spolecnosti KLM, Austrian Airlines a Air France. Odpovidali i na dotazy ohledne zeleznicni a mestske dopravy. Prestoze v poslednich letech zajem o Ceskou republiku klesa, Praha je ve svetovem zebricku popularity mest na 15. miste. Sice stale pred takovymi mesty jako Pariz ci Madrid, ale predbehla ji treba i Budapest. Na prvnim miste, jak mne informovala J. Schebek, ktera v teto oblasti pracuje, je Viden. Duvodem je jednak lehka dostupnost mezinarodni dopravou, levne saly pro kongresova jednani a nizsi jazykova bariera (vsichni zde mluvi nemecky a vetsina personalu v hotelech a informacnich centrech i anglicky).
Z tohoto duvodu si zvolila Destination Managment Company Dizak Ketex (DZK) v Praze sveho zastupce torontskeho partnera FamTour Promotion. Tato firma je v nekolika zemich stredni a vychodni Evropy a ma za ukol zarizovat seminare a konvence pro skupiny od 10 do 1200 lidi. Pri tom zarizuje ubytovani, registraci, odvoz z letiste, spolecenske udalosti, kulturni podniky a sportovni udalosti, vcetne VIP servisu. Zastupkyne DZK a reditelka FamTour Promotion Fayza Abdallaoui Marsaud upresnila behem tiskove konference, ze krome Prahy ma DZK kancelare i v Bratislave, Budapesti a Bukuresti. FamTour Promotion sidli na adrese 761 Bay St, Suite 4122, Toronto, Ontario M5G 2R2 ON. Tel.: 416/576-0506.
Kancelar CzechTourism navic nabizi radu propagacnich materialu a informaci o Ceske republice, ktere si muzete vyzvednout v torontske kancelari na 2 Bloor St. W v 15. patre. Telefon je 416/363-9928, e-mail: info-ca@czechtourism.com.
Ales Brezina

 

 

Navrat na hlavni stranu