Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
17. kolem
se zacala posledni unorovy vikend jarni cast fotbalove ligy. Vesmes vedouci tymy ztratily dva body remizami. Sparta doma s Pribrami plichtou 1:1, Teplice v Budejovicich a Ostrava v Plzni hraly 0:0. Naplno bodovali pouze fotbaliste Jablonce vitezstvim 3:0 doma nad Bohemians 1905 a Slavia nad strizkovskymi Bohemians brankou Grajcara z prveho polocasu. V dresu Slavie nastoupil jiz slovensky brankar Senecky. K prekvapeni doslo v stredoceskem derby, kdy Kladno zvitezilo v Boleslavi 1:0. Olomouc stejnym vysledkem zdolala Slovacko a Brno Liberec.
Ani v 18. kole strizkovsti Bohemians nebodovali a prohrali v Teplicich 1:2, i kdyz vedli brankou Ibeho, v druhem polocase Dosek a Stozicky otozili skore. S osudem si zahrava Slovacko, ktere prohralo doma 0:2. Stejnym vysledkem prohral Liberec doma s Plzni. Bez fanousku hrali fotbaliste Bohemians 1905 na vyhrivanem travniku na Strahove. Zda se ze jim to nevadilo a zvitezili nad Olomouci rovnez 2:0. V Pribrami napadlo 25-30 cm snehu a tak prestoze je zde od leta vyhrivany travni zapas Pribram-Mlada Boleslav byl odlozen na 14. dubna 2010. V nedeli se pak prohralo Kladno v exilu na Strahove se Spartou 0:1 a Ostrava ve Vitkovicich po polocasu 2:0 porazila Jablonec 4:1, kdyz v zaveru utkani dvakrat skoroval nahradnik Matej Vydra. Vysledek pondelni dohravky Slavia Ceske Budejovice byl znam az po uzaverce tohoto cisla a je na internetu www.zpravy.ca.
***
Slavia a Teplice bodovaly
Pondelni dohravka prinesla dva rozdilne polocasy. V prvnim zaril jubilant Stanislav Vlcek, ktery hral svuj 400. zapas v ceske lize a je tak devatym hracem, kteremu se to podarilo. Jiz v druhe minute otevrel skore a v 11. minute nastrelil tyc. Navic zaznamenal v 43. minute viteznou branku hlavou. Nedarilo se naopak slovenskemu brankari Seneckemu, ktery inkasoval v 26. minute po strele Cernaka z triceti metru a v 39. minute po slabsi rane Ondraska z vapna. Druhou branku Slavie vstrelil Janda, kdyz dorazil mic odrazeny od brevna po hlavicce Trubily z dvaceti metru. Slavia vyhrala 3:2.

Ve stredu v dohravce 16. kola porazily Teplice Plzen 2:1.
***
Slovenska Corgon liga
20.kolo:
Nitra-Banska Bystrica 0:0, Kosice-MFK Petrzalka 1:0, Spartak Trnava-Tatran Presov 2:0, Slovan Bratislava-Dunajska Streda 2:0, FK Senica-MFK Ruzomberok 2:1, MSK Zilina-MFK Dubnica 4:0.
21. kolo: FC Nitra-FK Senica 2:1, MFK Dubnica-Spartak Trnava 2:1), Banska Bystrica-Slovan Bratislava 2:1, MFK Petrzalka-MFK Ruzomberok 2:2, Dunajska Streda-MSK Zilina 0:2, Tatran Presov-MFK Kosice 1:1.
***

Pripravne mezinarodni zapasy
Skotsko-Cesko 1:0

Glasgow-mfd-Zalostna koncovka shodila slusny vykon ceskych fotbalistu. Prestoze meli sest dobrych sanci v pripravnem mezistatnim utkani v Glasgowe prohrali. Domaci Skotove skorovali z ojedineleho brejku. Gol dal Brown po hodine hry. Cesi doplatili na mizernou koncovku. Nestastnikem se stal predevsim utocnik Sverkos. Mel jednu tutovku, dalsi dve nadejne moznosti, a navic nesikovne prekazil prihravku pred odkrytou branku na Necida. I kvuli nemu zustala bilance noveho reprezentacniho kouce Michala Bilka mizerna - tri zapasy, jedna remiza, dve porazky a zadny gol. V Glasgowe cesky tym zacal pripravu na podzimni kvalifikaci o postup na Euro 2012. Shodou okolnosti se v rijnu utkaji Cesi doma prave se Skotskem. Sestava CR: Drobny-Kusnir (86. Pudil), Sivok, Hubnik, Kadlec-Plasil (79. Moravek), Holek, Hübschman (79. Rajnoch), Rosicky (67.Skacel) - Necid (67. Blazek), Sverkos (67. Papadopulos).
***
Slovensko-Norsko 0:1
ZILINA-sme-tasr- Uz menejj ako o sto dni si slovenska reprezentacia po prvy raz zakope na majstrovstvach sveta vo futbale v Juhoafrickej republike. V prvom zapase 15. juna vyzvu Slovaci v Johannesburgu Novy Zeland. V Ziline ich dnes preveril typologicky podobny super. Nori. Tvrdy, huzevnaty, disciplinovany tim s britskym stylom hry. Slovaci prehrali 0:1.
"Som trosku sklamany z vysledku i z hry. Nepremenili sme sance. Norom skvele zachytal brankar," vravel po zapase trener Slovakov Vladimir Weiss.
"Musime sa vratit na zem a hrat poctivy futbal, ktory sme predvadzali v kvalifikacii," dodal.
Gol: 67. Moldskred, ZK: B.H. Riise. Rozhodcovia: Nijhuis - Boonman, Zeinstra (vsetci Hol.), 9756 divakov. Zostava SR: Mucha - Pekarik (84. Petras), Strba (74. Kopunek), Durica, Zabavnik - Karhan - Jendrisek, Sapara (71. Stoch), Weiss (77. Svento) - Hamsik (84. Kozak) - Vittek (61. Holosko).
***

 

Navrat na hlavni stranu