Navrat na hlavni stranu

Slovensky svet: Katarina Homolova a Jan Kosiba

Zapijacka
Minulu sobotu sa v hale katolickeho kostola sv. Cyrila a Metoda v Mississauge konal beneficny vecer na podporu slovenskej televizie. Aj tento rok islo o uspesne podujatie, ktore navstivilo vyse 200 ludi. Vytazok z beneficneho vecera spolu so sponzorskymi darmi sa vysplhal priblizne na 8000 dolarov. Vsetkym vam, ktori ste kupou vstupenky podporili nas televizny program, srdecne dakujeme.
2. beneficny vecer pripravila nasa televizia v spolupraci s firmou JK Productions, ktoru zastupuje Jan Kosiba. Hlavnym sponzorom vecera bola farnost sv. Cyrila a Metoda v Mississauge, ktora poskytla halu a kuchynu. Vecer sa zacal o 18-tej hodine koktejlami, kratko po 19-tej nasledovalo privitanie hosti. Medzi cestnymi hostami vecera nechybal honorarny konzul SR v Ontariu Michael Martincek s manzelkou, zborova predsednicka Anne Mitro s manzelom, kaplan domacej farnosti Eugen Rybansky a evanjelicky farar Ladislav Kozak s manzelkou. Medzi slovenskymi organizaciami a spolkami mala najvacsie zastupenie Slov.-kan. spolocnost Milana Rastilslava Stefanika, ktora zakupila 3 stoly, dalej Klub dolnozemskych Slovakov Vojvodina, Slovensko-kanadsky kulturny spolok, clenovia 23. Zboru KSL vo Wellande, 34. Zboru v Kitcheneri, TANECNICI Z Vychodnej Slovak Dancers a dalsie. Zo slovenskych sponzorov televizie sa zucastnili zastupcovia CK Nitra Travel, realitna agentka Luba Henderson a majitel firmy Blue Water Mechanical Services Marian Masar. Z ceskej podnikatelskej komunity nas prisli podporit Zdenka Forst z firmy Akuna a Jerry Formanek z firmy Trans-Com Transport. Podakovanie patri vsetkym ostatnym hostom, divakom a priatelom TV Slovensky svet, ktori svojou ucastou podporili slovenske televizne vysielanie v Ontariu. Po privitani hosti nasledovala modlitba a po nej vecera, o ktoru sa postaral Tom Kral z Prague Fine Food Emporium. Hostia si mohli pochutit na reznoch so zemiakovym salatom a hovadzom mase na sampinonoch s ryzou. Nechybal ani vyborny zakusok od Petra Repku, ktory na tento vecer venoval aj fantasticke orechovniky a makovniky.
Cely vecer by nebol mozny bez pomoci dobrovolnikov. Uz tradicne pomahala Gitka Galatova z Wellandu, ktora sa postarala o vyzdobu stolov a navarila vynijkajucu kapustnicu. Za pomoc vdacime aj Ladovi Soudkovi a dobrovolnikom zo Slovenskej mladej sceny. Ti pomahali s obsluhou hosti a upratovanim haly. O bar sa po cely cas staral Dusan Dorich.
Podakovanie patri aj mojej rodine a priatelom, ktori pomahali pri priprave vecera aj pocas podujatia. Kulturny program zostavil Jan Kosiba. Ucinkovali v nom spevacky Nicolette a Marka Rajna, potom skupina Reflex pod vedenim Janka Fuseka. Nasledovala skupina Ulica s veducim Romanom Segesom a nakoniec zahrala skupina Zolo Lebo Band. Hostia sa vyborne zabavali a tanecny parket bol neustale plny. Vsetkym hudobnikom patri velka vdaka.
Zastupcovia krajanskych spolkov a organizacii, ale aj jednotlivci odovzdali po veceri producentke TV Slovensky svet seky na podporu programu. Najviac, az 2000 dolarov daroval pan Branislav Galat z Wellandu, Slovenska kanadska spolocnost MRS darovala 1000 dolarov, zensky kruzok Maria a Marta pri ev. cirkev. zbore sv. Pavla v Toronte 500 dolarov, spolocnost Canada.sk entertainment 500 dolarov, Slov.-kanadsky kulturny spolok 200 dolarov, poslanec provincneho parlamentu Peter Kormos 100 dolarov, manzelia Biesovci 100 dolarov a Pavel Boudis rovnako 100 dolarov. Dakujeme aj za neikolko 50-dolarovych sekov, ktore sme dostali od nasich divakov a priaznivcov. Nasli sa aj taki, ktori nemohli prist na beneficny vecer, napriek tomu si vsak zakupili vstupenky na podujatie. Medzi nim bol napriklad pan Marian Michalik alebo manzelia Meryovci, ktorym velmi pekne dakujeme. Plagaty a listky urobila a vytlacila spolocnost Canada.sk entertainment.
Gitka Galatova predavala v priebehu vecera listky do tomboly, v ktorej boli aj tento rok atraktivne ceny - od hudobnych CD-ciek a DVD-ciek, ktore venoval Jan Kosiba, cez vino, ktore venovali manzelia Galatovci, salat z tresky od torontskej pobocky spolocnosti Ryba, darcekove kose od Akuny, Prague Fine Food Emporium a distributora piva Urpin, ceske sklo, ktore venovala Dagmar Benedikova, vstupenky na Jersey Boys od Nitra Travel, vstupenky na concert torontskej filharmonie a na Nocturna, ktore daroval dr. Milos Krajny az po hlavnu cenu vecera, obraz znamej uz nezijucej slovenskej vytvarnicky v Kanade Marty Brestovanskej. Dielo s inuitskym motivom, ktoreho orginal vlastni byvaly kanadsky premier Jean Chretien, venoval do tomboly vytvarnickin manzel.
O polnoci prisla na rad vynikajuca kapustnica Gitky Galatovej. No a potom sa spievalo a tancovalo az do neskorych nocnych hodin. 2. Beneficny vecer na podporu slovenskeho televizneho vysielania v Ontariu sa teda vydaril nad ocakavania. Vytazok z neho pomoze televizii na niekolko tyzdnov dalsieho fungovania.
Verime, ze aj ti z vas, ktori nemohli prist a zalezi vam na pokracovani slovenskeho televizneho program, podporite nas tym, ze poslete sek pre Slovensky svet na adresu 510 C Front Street West, Toronto, Ontario M5V 1B8, alebo sa stanete stalymi sponzormi nasho programu. Ak ste uspesnym podnikatelom a mozete si dovolit sponzorovat televiziu, ozvite sa nam na cislo 647 233 3105.
Dakujeme.
Katarina Homolova

Foto: L. Soudek -Littlebarrel

 

Navrat na hlavni stranu