Navrat na hlavni stranu

Kvalifikace MS
Severne Irsko - Slovensko 0:2

BELFAST-Korzar/pravo-tv-Slovenski futbalovi reprezentanti zvitazili v stredajsom stretnuti 3. skupiny europskej casti kvalifikacie o postup na MS 2010 do JAR na pode Severneho Irska 2:0 a su uz len krocik od historickej ucasti na svetovom sampionate.
Zverenci trenera Vladimira Weissa maju po tomto dueli na cele tabulky na svojom konte 19 bodov a uz len Slovinsko ich moze v konecnom uctovani predstihnut a obrat o letenky do Juznej Afriky. Slovaci uz maju zarucene minimalne druhe miesto a baraz o MS.
Weiss junior v 15. min. na pravej strane dokonale zamotal hlavu Evansovi, akciu potiahol az k brankovej ciare, odkial genialne nasiel Sestaka. Kanonierovi nemeckeho Bochumu uz nezostavalo nic ine ako z metra pohodlne doklepnut loptu do prazdnej brany - 0:1.
V 66. min sa vyznamenal golman Slovenska, ked zneskodnil velku prilezitost Patersonovi, a tym akoby zavelil do utoku. V 67. min ziskal v osobnom suboji loptu striedajuci Holosko, natlacil sa do pokutoveho uzemia a strelou k lavej zrdi zvysil na 2:0. Utocnik tureckeho Besiktasu bol na ihrisku len dve minuty, ked nahradil autora prveho presneho zasahu Sestaka.
Cesko-San Marino 7:0
Milan Baros spustil kanonadu fotbalistu proti San Marinu. Dal ctyri goly z celkovych sedmi, ale souperi v dalsich utkanich skupiny notne ubrali z ceskych nadeji na postup na mistrovstvi sveta 2010 v Jihoafricke republice.
Nejvetsim souperem v boji o 2. misto, ktere uz zajistuje baraz, jsou Slovinci a Cesko spasi jejich prohra v Bratislave.
Sest bodu ze dvou rijnovych domacich zapasu s Polaky a Severnimi Iry a k tomu vyhra Slovaku nad Slovinci, to je pro ceske fotbalisty jedina jista cesta do baraze o postup na MS 2010.
I pres sedmigolove vitezstvi nad San Marinem uz Haskuv tym nema situaci v rukou a skupinu vyhrat nemuze. Slovinci jsou jedini, kdo muze na prvnim miste ohrozit Slovaky. Ti uz maji minimalne druhou pricku a s ni ucast v barazi jistou, ale pujde jim o prvni, ktera zarucuje primy postup.
"Se Slovinci nam sice staci bod, ale chceme vyhrat, abychom pomohli Cechum," rekl po vyhre Slovaku v Severnim Irsku jejich kouc Vladimir Weiss.
Cesko-slovinsky duel na dalku bude zajimavy, jenze trumfy ma v ruce souper. V pripade jeho vitezstvi v Bratislave muzeme na baraz zapomenout a to by zrejme platilo i v pripade remizy. Narodni tym ma totiz se Slovinskem nyni shodne skore +9, takze to muze byt hodne take o golech. A Slovinci krome Slovaku maji na zaver San Marino, ktere je idealni pro vylepsovani skore, a tak neni moc pravdepodobne, ze by cesky tym ve svych duelech rivala na dalku prestrilel.
"Pravidlo FIFA o tom, ze v pripade rovnosti bodu rozhoduje skore, neni spravedlive. Jaky smysl ma honit skore s trpasliky. Daleko spravedlivejsi je pri bodove rovnosti vzajemny zapas," reaguje kouc Ivan Hasek.
Zbyvajici program 3. skupiny ­ 10. 10.: Cesko-Polsko, Slovensko­ Slovinsko, 14. 10.: Cesko­Severni Irsko, Polsko­Slovensko, San Marino­Slovinsko.

Gambrinus liga
Slavia v 7. kole pouze remizovala v Liberci a tak se pred ni dostala Sparta, ktera vyhrala nad Jabloncem. V 8. kole si oba souperi vymenili ulohy. Slavii v utkani s Ostravou v uvodu dvakrat podrzel brankar Vaniak. Proti trestnemu kopu Lukese vsak byl 35. minute bezmocny. Adam Hlousek vsak stacil do konce polocasu vyrovnat a v 65. minute vstrelil druhou branku, v zaveru, kdy Banik otevrel hru pripojil stridajici Grajcar treti gol. Sparta rovnez prohravala v Brne od 64. minuty, kdy vedouci branku po nahravce Dostalka vstrelil Dosek, devet minut pred koncem vsak vyrovnal Holenda na 1:1.
7. kolo: Slovacko-Teplice 0:2, Slovan Liberec-Slavia 1:1, Banik Ostrava-Bohemians (Strizkov) 1:0, Bohemians 1905-Ceske Budejovice 2:0, Pribram-Viktoria Plzen 1:0, Kladno-Brno 1:0, Sparta-Jablonec 2:0, Mlada Boleslav-Sigma Olomouc 2:2.
8. kolo: Bohemians (Strizkov)-Pribram 1:0, Ceske Budejovice-Slovacko 0:0, Slavia-Banik Ostrava 3:1, Teplice-Bohemians 1905 1:0, Sigma Olomouc-Kladno 1:2, Jablonec-Slovan Liberec 2:1, Viktoria Plzen-Mlada Boleslav 2:1, Brno-Sparta 1:1.
Slovenska Corgon liga
2. kolo (dohravka): Slovan Bratislava-MSK Zilina 2:1.
9.kolo: Banska Bystrica-FC Nitra 0:3, MFK Ruzomberok-FK Senica 0:1, MFK Dubnica-MSK Zilina, Tatran Presov-Spartak Trnava 1:2, MFK Petrzalka-MFK Kosice 3:0, Dunajska Streda-Slovan Bratislava odlozeno na 28. 10. 2009.
10. kolo: FK Senica-FC Nitra 0:0, Slovan Bratislava-Banska Bystrica 3:0, Spartak Trnava-MFK Dubnica 1:0, MSK Zilina-Dunajska Streda 1:0, MFK Ruzomberok-MFK Petrzalka 2:0, MFK Kosice-Tatran Presov 0:1.

Navrat na hlavni stranu