Cechomor v Torontu

Jedna z nejoriginalnejsich ceskych kapel Cechomor bude mit svou kanadskou premieru v Torontu ve stredu 17. cervna 2009 v ramci severoamerickeho turne, pri kterem vystoupi take ve Washingtonu, Chicagu a New Yorku. Turne je zaroven prvni samostatnou akci ceskych zahranicnich misi v Kanade a USA, samozrejme za nezbytne podpory sponzoru, a ma byt jakousi slavnostni teckou za pulrocnim predsednictvi CR v Rade EU.
Cechomor, puvodnim nazvem I. Ceskomoravska nezavisla hudebni spolecnost (1988) se specializuje na ceske a moravske lidove pisne, ale oslovi daleko sirsi spektrum milovniku hudby rockove, experimentalni, etno a ovsem take kytary. Jeho hudebni aranzma a hudebni nastroje, vcetne elektricke kytary, davaji lidovkam uplne jine vyzneni, ktere ale zaroven ladi i tradicionalistum. S Cechomorem velmi casto vystupuje jako host zpevacka Lenka Dusilova a Jarek Nohavica, kteri oba meli v nedavne minulosti ohromny uspech se svymi koncerty v Torontu.
Ze spoluprace kapely se zpevakem a skladatelem Jaz Colemanem a Jarkem Nohavicou vznikl v roce 2002 film Rok dabla rezisera Petra Zelenky, ktery ziskal na Mezinarodnim filmovem festivalu v Karlovych Varech cenu Ceskeho lva za nejlepsi hudbu k filmu a patri, myslim, mezi nejlepsi ceske filmy poslednich deseti let.
Jaz Coleman take spolupracoval na koncertu v Rudolfinu, kde Cechomor hral s komornim orchestrem Collegia ceskych filharmoniku. Spolecne nahraly album Promeny, ktere ziskalo nekolik cen Andel udelovanych Akademii popularni hudby. Cechomor ma na svem konte celou radu uspesnych DVD, a album Svatecni ziskalo oznaceni Deska roku 2007. Pri nedavnem koncertu v T-Mobile Arene v Praze hudebni kritici spekulovali, ze Cechomor prodal zrejme vic vstupenek nez Rolling Stones!
Urcite si nenechte koncert Cechomoru na torontskem Masaryktownu ujit. Vstupenky lze zakoupit na www.ticketweb.ca za pouhych $30 nebo na miste za 40 dolaru. Koncert zacina v 19.30 a brana Masaryktownu se otevira uz v 18 hodin. Muzete si prinest kempinkove stolicky nebo deky na sezeni, obcerstveni a tocene ceske pivo bude prodavat prazska restaurace Masaryktownu a Prague Fine Food Emporium. MMI poskytl pro koncert prostory parku, parkovani bude u restaurace a budou k dispozici jednotliva povoleni k parkovani na prilehlych ulicich.
ema

navrat na hlavni stranu

 

 

Navrat na hlavni stranu