Navrat na hlavni stranu

Karlovy Vary a Kosice ziskaly titul
Ve finalove serii Slavia Karlovy Vary byly dva dulezite momenty. Za stavu 1:1 na zapasy se serie stehovala do Prahy. V tretim zapase se v normalnim case skoncilo utkani nerozhodne 1:1 i po prodlouzeni. Hoste vsak promenily prvni dva samostatne najezdy, zatimco Slavia nedala ani jeden a diky tomu Karlovy Vary zvitezily 2:1 a ujaly se i vedeni 2:1 na zapasy. Ani v ctvrtem zapase se Slavii nedarilo a prohrala doma 4:6. Teprve v patem zapase se cervenobilym podarilo zvitezit 3:2. V rozhodujicim sestem utkani, ktere se hralo v Karlovych Varech, vedla Slavia uz v 10. minute 3:0, ale domaci dokazali otocit na 4:3 a ziskali tak poprve mistrovsky titul.
Na Slovensku v Slovnaft lize byl stav finalove serie Kosice-Skalica na zapasy 3:0, ale ve ctvrtem utkani zvitezila doma Skalica 8:2 V patem zapase pak zvitezila Skalica dokonce v Kosicich po samostatnych najezdech 4:3, kdyz Zigy Palffy zaznamenal hattrick. Teprve v sestem zapase si ziskaly Kosice po deseti letech titul po vitezstvi ve Skalici 3:2. Skutecnosti je, ze tato finalova serie se hrala v duchu fair play a hraci nekolikrat priznali tecovane puky.
Mezinarodni hokej: Cesi porazili na Ceskych hrach v uvodnim utkani Svedsko 2:1. Jednu branku a jednu asistenci si pripsal Jaromir Jagr. Druhe utkani: Finsko-Rusko 4:2. Slovensko v priprave porazilo Lotyssko rovnez 4:2.

 

Navrat na hlavni stranu