Navrat na hlavni stranu

Cas plesu a cas pustu
To everything (turn, turn, turn)
There is a season (turn, turn, turn)
And a time for every purpose, under heaven
A time to be born, a time to die
A time to plant, a time to reap

Vzpomnel jsem si na pisnicku skupiny Byrds z roku 1964 Turn, Turn, Turn. Vsechno se otaci a po obdobi plesu a karnevalu nastava obdobi pustu.
Vlastne pisnicka nepochazi od Byrds, ale od americkeho zpevaka Pete Seegera a ten ji prevzal z Bible z treti kapitoly knihy Kazatel. Je cas radovat se a cas smutku. 2009 Bohemian Ball byl necim jako okamzikem radosti uprostred deprese. Nejednalo se o velky sal jako vloni, i kdyz hudba Jiriho Grosmana a Kevina Clarka byla stejna jako pri velkolepem osmickovem balu. Navic zde byl zpev Canadian Children's Opera Company, vino Konzelman Estate Winery a plzenske pivo. Nikdo si tedy nemohl stezovat na nedostatek a krizi, o ktere hovori denne sdelovaci prostredky vcele s CBC.
A presto probehne obcas radostna zprava, po obdobi prosperity, kdy nikdo nemel na nic cas a vsichni spechali od nikud nikam, jak by rekl basnik Kenneth Fearing, nastal cas kdy lide chodi do kina, pujcuji si filmy, kterych se toci vic nez kdy jindy. Mozna, ze prijde cas, kdy lide budou mit vic casu jeden na druheho, casu kdy se trochu vic zamyslime nad zivotem. Mozna, ze nam tato krize docela prospeje.
Kazdopadne 2009 Bohemian Ball, ktery byl pod zastitou Ceskeho konzulatu v Torontu byl okamzikem radosti nejen pro vsechny pritomne, ale hlavne pro cerstve novomanzele Igora a Marketu Resovskych, ktere zname z programu Nove vize a ktere pohotove zachytil Ladislav Soudek.
abe

Navrat na hlavni stranu