Navrat na hlavni stranu

Pozdrav noveho velvyslance pro krajanska media
Vazeni krajane, mili pratele,
dovolte mi, abych vas vsechny pozdravil jako novy velvyslanec Ceske republiky v Kanade. Sve funkce jsem se oficialne ujal 21. rijna, kdy jsem predal poverovaci listiny do rukou Generalni guvernerky Kanady, J.E. Michelle Jean.
S mnohymi z vas, se zastupci ceske krajanske komunity, jsem se osobne setkal jeste pred mym odjezdem do Kanady a take behem nedavnych oslav statniho svatku a 90. vyroci vzniku Ceskoslovenska. Verim, ze se mi v ramci pracovnich cest brzy podari navstivit i vzdalenejsi kanadske provincie a osobne se seznamim s aktivitami a projekty tamejsich krajanskych sdruzeni.
Nase velvyslanectvi ceka v nadchazejicim obdobi hned nekolik dulezitych ukolu. Pripravujeme nekolik vyznamnych oficialnich navstev v Kanade i v Ceske republice a velkou pracovni zkouskou pro nas bude vykon predsednictvi Evropske unie od ledna do cervna 2009. Oblasti, ktere se osobne dlouhodobe venuji a kterou bych chtel intenzivne podporovat i behem sveho pusobeni v Kanade, je dalsi rozvoj spoluprace na poli vedy a vyzkumu, inovaci a univerzitnich vymen v oblasti spickovych technologii. Kanada v techto oblastech patri mezi nejvyspelejsi staty sveta a duraz na rozvoj teto spoluprace prinese prospech obema statum.
Doufam, ze budu moci spolehat na vase cenne zkusenosti a znalosti, kterych si velmi vazim. Jsem si jist, ze se budeme pravidelne potkavat na kulturnich a spolecenskych akcich poradanych nasim velvyslanectvim nebo krajanskymi spolky a tesim se na nase brzka setkani.
S pozdravem
Karel Zebrakovsky
velvyslanec CR v Kanade

Navrat na hlavni stranu