Navrat na hlavni stranu

Kvalifikace MS
Slovensko - Sev. Irsko 2:1 (0:0)

BRATISLAVA-sme/Kym Slovaci v prvom polcase sa marne prebijali severoirskou obranou, po prestavke na nu nasli recept az dvakrat.
"Trener nas v prestavke povzbudil. Povedal nam, ze musime dalej bojovat a gol dame," povedal obranca Jan Durica. Jemu sa to sice podarilo do vlastnej branky, no nastastie, trojbodovy zisk to neprekazilo. Durica je rekorderom slovenskej reprezentacie v strielani vlastnych golov. Po "vlastencovi" v kvalifikacnych zapasoch na Euro 2008 proti Nemecku a Walesu si v dueli proti Severnemu Irsku strelil uz treti gol do vlastnej branky.
"Pre muzstvo som chcel to najlepsie, no spickou kopacky som loptu trafil nestastne ­ do protipohybu brankara. Hlavne vsak je, ze my sme dali o gol viac ako super a vyhrali sme," reagoval po zapase.
Goly: 46. Skrtel, 70. Hamsik - 81. J. Durica (vlastny), Pred 5445 divakmi rozhodoval: Ivanov ( Rus.)
Slovensko: Senecky - Pekarik, M. Skrtel, M. Petras, J.Durica - Karhan (75. Zabavnik) - Sapara, J. Kozak, Hamsik, Vittek (84. Mintal) - Jakubko (60. Svento)
***
Slovinsko - Slovensko 2:1 (1:0)
Duel medzi Slovinskom a Slovenskom drzal v Maribore divakov v napati az do poslednych chvil.Pre Slovakov sa nevyvijal dobre, no nakoniec mohli aj remizovat.
Zapas sa zacal minutou ticha za obete havarie slovenskeho autobusu v Chorvatsku.
Trener Vladimir Weiss urobil v porovnani so zostavou proti Severnym Irom dve zmeny, vynechal z nej Kozaka a Jakubka a postavil Strbu s Holoskom.
V 22. min sa lopta zaplietla medzi Skrtelovymi nohami, odrazila sa k Novakovicovi, ktory spoza sestnastky preloboval Seneckeho, stojaceho par metrov pred svojou brankou.
O tri minuty skusal Vittek pozornost brankara Handanovica, no potom opat horelo na opacnej strane. Durica vsak vzal Novakovicovi gol z nohy.
Slovinci kontrovali a podkurovali najma po standardkach, nuz sa divak nenudil. V 74. min mal Novakovic na kopacke druhy gol, samostatny najazd zakoncil nepresnou strelou. Ten isty hrac sa v 81. min dokazal v sestnastke uvolnit a zvysil na 2:0. Jakubko sa o dve minuty prestrikoval obranou supera a znizil na 1:2. Skoda, ze Strbova tecovana strela uz nepresla do siete. V hektickom zavere sa uz skore nemenilo. Goly: 22. a 81 Novakovic - 83. Jakubko. Pred 10 000 divakmi rozhodoval Moen (Norsko).
***
Cesi neoslnili a na uvod maji jen bod
Severni Irsko­Cesko 0:0
Bezbrankovou remizou po prumernem vykonu vstoupili cesti fotbaliste do kvalifikace o MS 2010. Trener Petr Rada ma ze sve kvalifikacni premiery bod. Jeho sverenci byli lepsi v prvni puli, po prestavce dost stagnovali.
Rada poslal na travnik ocekavanou sestavu s jedinym utocnikem Barosem, jehoz z druhe vlny podporovali zejmena Sirl a Sionko. Zapas byl od uvodniho hvizdu poznamenan radou nepresnosti na obou stranach, ktere pramenily i z kluzkeho a notne podmaceneho travniku. Celou prvni puli totiz huste prselo a navic foukal silny vitr.
Cesko: Cech ­ Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski ­ Kovac ­ Sionko (67. Pospech), Polak, Plasil, Sirl ­ Baros (78. Slepicka).
***
Pohar UEFA
Po vyrazeni z Ligy mistru se ceskym ani slovenskym zastupcum nedarilo ani v 1. kole poharu UEFA. Banik Ostrava prohral s moskevskym Spartakem 0:1, kdyz jedinou branku vstrelil do vlastni site Rene Bolf. Slavia uhrala s rumunskym SC Vaslui pouze bezbrankovou remizu. Nadejnejsi situace je pro Spartu, ktera dosahla stejneho vysledku na hristi Dinama Zahreb. Podobne se i nedarilo slovenskym klubum. Zilina sice vedla brankou Vladavice z penalty v 49. minute 1:0, ale Josozinho o ctvrt hodiny pozdeji vyrovnal. Snad nejhuze dopadla Petrzalka, ktera prohrala na hristi portugalske Bragy 0:4.
***
Gambrinus liga
Po reprezentacni prestavce pokracovala Gambrinus liga 6. a 7. kolem. V 6. kole vyhraly Sparta i Slavia 2:0. Sparta v Brne, zatimco Slavia brankami Necida v Edenu porazila Jablonec. V "zizkovskem" derby zdolala Viktorka strizkovsky Bohemians 4:2. Ostatni zapasy: Teplice-Banik Ostrava 1:0, Slovan Liberec-Tescoma Zlin 2:1, Pribram-Viktoria Plzen 2:2, Kladno-Sigma Olomouc 2:0, Ceske Budejovice Mlada Boleslav 1:1.
V 7. kole hraly oba vedouci tymy az v pondeli. Sparta si nedokazala poradit s Teplicemi a utkani skoncilo bezbrankovou remizou, zatimco Slavia o svem vitezstvi 3:0 rozhodla jiz v prvnim polocase. Dva goly vstrelil tunisky reprezentant Tijany Belaid, prvni z hranice sestnactky, druhou z voleje z maleho vapna. Treti gol pripojil Makedonec Goce Tolecki. Ostatni vysledky: Viktoria Plzen-Ceske Budejovice 1:1, Banik Ostrava-Pribram 2:0, Bohemians Praha-Slovan Liberec 2:0, Jablonec-Viktoria Zizkov 2:0, Mlada Boleslav-Kladno 2:1, Sigma Olomouc-Brno 1:1.
***
Corgon liga
8. kolo:
Artmedia-Banska Bystrica 1:1,Nitra-Kosice 2:1, Presov-Dunajska Streda 1:0, Zilina-Ruzomberok 1:1, Zl.Moravce-Dubnica 0:0.
9.kolo: Dunajska Streda-Zl.Moravce 1:0, Slovan-Presov 4:1, Kosice-Trnava 2:1, Ruzomberok-Nitra 3:0, Dubnica-Artmedia 2:1, Banska Bystrica-Zilina 1:0.

Navrat na hlavni stranu