Navrat na hlavni stranu

MS v hokeji
Velkym zklamanim se skoncilo letosni MS v hokeji. Slovensko nepostoupilo ze skupiny C, prestoze slibne zacalo s Norskem vitezstvim 5:1. Nasleovala prohra s Nemeckem 2:4 a Finskem 2:3 a Slovensko muselo bojovat o udrzeni v nejvysi soutezi. V souboji se Slovinskem v prvnim utkani vyhralo jasne 5:1, v druhem jen 4:3 a to po samostatnych najezdech.
Cesti hokejiste meli snazsi skupinu D a k postupu stacily pouze dve vyhry nad Danskem 5:2 a nad Italii 7:2. V dulezitem utkani s Ruskem vsak prohrali 4:5.
V osmifinale po nejlepsim vykonu na turnaji zdolali Svycarsko 5:0, Belorusi porazili Cesi az po samostatnych najezdech 3:2 a se Svedy prohrali 3:5. V utkani play-off se opet utkali se Svedy, v kterem nejprve po brance Hörnqvista prohravali 0:1, ale diky golum Rolinka a Vrbaty z trestneho strileni otocili skore. Nilson po faulu na brankare Hnilicku vsak opet vyrovnal a v prodlouzeni v 63:15 Winhandl rozhodl o tom, ze do semifinale postoupili Svedove. Ve finale pak prohrala Kanada s Ruskem 4:5 v prodlouzeni a potvrdilo se, ze domaci tym vyhral MS naposledy v osmdesatych letech minuleho stoleti.
***

Navrat na hlavni stranu