Navrat na hlavni stranu

***
V poslednim sedmem finalovem utkani zvitezila Slavia nad Karlovymi Vary 4:2, kdyz vedla v posledeni tretine jiz 4:0. Vyhrala tak 4:3 a stala se po druhe mistrem ceske hokejove ligy.
Predchozi zapasy:
KARLOVY VARY - SLAVIA 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Dva goly Jaroslava Kristka prodlouzily finale, mistra urci az sedmy zapas
Karlovy Vary-hokej.cz-CTK-Sestym zapasem pokracovalo finale Ceska pojistovna play off O2 extraligy, v nemz dosud vedla prazska Slavia 3:2 na zapasy. Duel v Karlovych Varech tak mohl urcit drzitele trofeje pro viteze nejvyssi souteze. Sverence Vladimira Ruzicky starsiho delila od zisku titulu jedina vyhra, kterou vsak tym v lazenskem meste vybojoval. Dvema goly v prvni tretine k vyhre Energie vyrazne prispel utocnik Jaroslav Kristek. Stejne jako obe semifinalove serie musi i tu finalovou rozseknout az posledni mozny zapas, ktery se hral ve stredu do uplneho rozhodnuti bez samostatnych najezdu.
Branky a nahravky: 10. Kristek (Nemec), 17. Kristek (Nemec), 47. Mudroch (Reznicek), 60. Melenovsky (Kristek) - 18. Bednar (Drtina). Divaci: 4680 (vyprodano).
Predchozi zapasy: Slavia-Karlovy Vary 4:5 a 5:2, Karlovy Vary-Slavia 3:4 a 8:2, Slavia-Karlovy Vary 4:0.
***
Baraz o ligu: Usti-Mlada Boleslav 4:0, 0:3 a 0:4. Hraje se na sedm zapasu.
***
Slovan to zvladol: ma siedmy titul
BRATISLAVA-SME-Hokejisti Slovana Bratislava vyuzili vyhodu domaceho prostredia v siedmom, rozhodujucom suboji finalovej serie 15. rocnika extraligy a po vitazstve nad HC Kosice 3:2 vybojovali siedmy titul. Seriu vyhrali 4:3 na zapasy. Kosice obratili finalovu seriu z 0:3 na 3:3, ale posledny krok im v Bratislave nevysiel
Kapitan Robert Döme zdvihol nad hlavu vitazny strieborny pohar a muzstvo oslavovalo v Samsung arene so svojimi fanusikmi. Bratislava prezila krasnu hokejovu noc.
Predchadzajuce prvenstva ziskali Bratislavcania v rokoch 1998, 2000, 2002, 2003, 2005 a 2007. Utocnik Richard Kapus ma so Slovanom uz siesty titul.
Vypredana osemtisicova hala videla vcera velku takticku bitku, v ktorej oba timy mysleli najma na zabezpecenie zadnych radov.
Golovo bol uspesnejsi Slovan, po presnych zasahoch Dömeho, Kapusa a Kulhu viedol uz 3:0, no Kosice sa nevzdavali. Prvykrat od roku 2002 oslavoval novy majster titul na vlastnom lade.
Slovan v tejto sezone v extralige dominoval, jasne vyhral uz zakladnu cast. Od roku 2004 je prvym muzstvom, ktore bolo najlepsie v dlhodobej sutazi i vo vyradovacej casti.
Kosice vybojovali v extralige piatu striebornu medailu v historii, vybornymi vykonmi sa zasluzili o vyrovnany priebeh finalovej serie.
"V rozhodujucom zapase sme mozno mali viac stastia," priznal kapitan vitazneho muzstva Robert Döme, ktory posilnil muzstvo v rozbehnutej sezone.
Obaja finalisti budu reprezentovat Slovensko v pripravovanej Lige majstrov 2008/2009. Slovan postupil priamo do hlavnej sutaze, kym Kosice caka kvalifkacia.
Finale extraligy sa skoncilo, pozornost fanusikov sa teraz obrati na kazdorocny vrchol ­ majstrovstva sveta. Sampionat bude po prvy raz v koliske hokeja v Kanade (2. ­ 18. maja). Muzstvo trenera Juliusa Suplera ma za sebou prvu fazu pripravy a na buduci tyzden pribudnu do muzstva dalsi hraci.
Jednotliva utkani: Slovan-Kosice 4:2 a 5:1, Kosice-Slovan 0:2 a 4:0, Slovan-Kosice 1:5, Kosice-Slovan 3:2 po predl., a Slovan-Kosice 3:2.

Navrat na hlavni stranu