Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
Ironii 15. kola bylo, ze 14603 divaku nevidelo v Ostrave v zapase Baniku proti Sparte ani branku. V ostatnich sedmi zapasech pak videli divaci vzdy dva goly. Teplice porazily Bohemians 2:0. Stejnym vysledkem pak zdolala Viktorka Zizkov Jablonec. Ostatni zapasy skoncily nerozhodne 1:1. Pred televiznimi kamerami vedla Boleslav nad Slavii 1:0 brankou Rajnocha. Za Slavii vyrovnal Daniel Pudil. 1:1 se skoncila i utkani: Liberec-Brno, Zlin-Most, Plzen-Budejovice a Olomouc-Kladno.
V poslednim podzimnim kole pred zimni prestavkou se podarilo Bohemians zvitezit v Dolicku nad Libercem brankou Skody pred 6047 divaky 1:0. Nejtesnejsim rozdilem 1:0 zdolaly i Budejovice Zlin a Jablonec Teplice. Boleslav pokracovala v remizove serii a hrala doma s Olomouci 1:1. Most prohral doma s Ostravou 0:2. Venku se podarilo zvitezit i Slavii, kdyz viteznou branku vstrelil na Kladne pred koncem polocasu Vladimir Smicer hlavou. Brno pokracovalo v dobrych vykonech a porazilo zizkovskou Viktorku 3:1. Stejnym vysledkem se skoncila i pondelni dohravka, kdyz Sparta vstrelila Plzni vsechny tri branky jeste v prvnim polocase. Na cele tabulky zustala Slavia s petibodovym naskokem pred Spartou.
***
Slovenska Corgon liga
18. kolo:
Zilina-Banska Bystrica 1:0 (0:0, Slovan-Kosice 2:1 (2:1), Trencin-Ruzomberok 0:3 (0:2), Zl. Moravce-Senec 1:0 (1:0), Artmedia- Nitra 1:0 (0:0), Dubnica-Trnava 0:1 (0:0).

Liga mistru
Slavia pri louceni doma poprve padla
Slavia Praha­FC Sevilla 0:3 (0:0)

Zaver vystoupeni v Lize mistru fotbalistum Slavie nevysel, doma v elitni soutezi poprve prohrali. Sevilla rozhodla dvema goly behem tri minut ve druhe puli, v zaveru pridala treti trefu a po exhibicnim vykonu si zajistila prvni misto ve skupine H.Slaviste i pres porazku zustali v tabulce treti a za sve ucinkovani si vydelali kolem 200 milionu korun.Prazane nakonec nastoupili bez Senkerika, jehoz do zapasu nepustilo zranene koleno. Na hrotu operoval osamoceny Ivana, ale bil se statecne. V prvni puli se prave on dostal do nejvetsi sance, kdyz ve 34. minute durazne prosel pres tri hrace do sestnactky a prizemni strelou z dvanacti metru trefil tyc.
Branky: 66. Luis Fabiano, 69. Kanoute, 87. Daniel Alves. Rozhodci Kassai, zlute karty: Krajcik ­ Dragutinovic, 11700 divaku.
***
Pohar UEFA
Rivalda a spol. neobrali, cekaji tezke chvile
Mlada Boleslav-AEK Ateny 0:1

MLADA BOLESLAV ­pravo/vap- Bude to prima rezba o postup. O nejvetsi hvezdu oslabena Mlada Boleslav na strane jedne. A proti ni Fiorentina z prestizni Serie A. Boleslavsti fotbaliste k obsazeni jednoho ze tri postupovych mist ze skupiny Poharu UEFA potrebuji 20. 12. vyhrat.
Tak jsou rozdany karty po prohre Stredocechu s AEK Ateny ­ slavnym Brazilcem Rivaldem a spol. "Sance je. Proti AEK ale byla vetsi," litoval zmarene prilezitosti obrat protivnika o dulezite body kouc Zdenek Scasny. Finis nepomohl ke smazani goloveho manka. "Skoda ze jsme nezvladli zacatek druhe pule," vracel se ke klicovemu momentu brankar Petr Pizanowski. Po pruniku stridajiciho Manduky byl proti strele Nsaliwy bezmocny. Vymena dresu s Rivaldem mu byla chabou utechou. Zvlast kdyz vyrovnani bylo blizko. "Oni promeni svoji jedinou sanci, nam nestaci tri ctyri," kroutil hlavou Radim Holub, ktery v zaveru trefil tyc. Mendy brevno. A silna Fiorentina ­ po Palermu dalsi italsky tym v boleslavske ceste ­ za dva tydny? A absence vykartovaneho Matejovskeho? "Bude to hodne tezke," dodal Scasny. Branka: 46. Nsaliwa. 4670 divaku, polocas 0:0.
***
Sparta v Leverkusenu prohrala, postup je pryc
Bayer Leverkusen­Sparta Praha 1:0
Leverkusen-pravo/Radek Malina-Fotbaliste Sparty Praha uz nemaji nadeji na postup do jarni faze Poharu UEFA. Podlehli Leverkusenu, byt hrali pul hodiny proti souperi oslabenemu o vylouceneho Ramelowa. Herne hoste nepropadli, ale jejich ofenziva byla bidna. Nakonec rozhodl po rohu Barnetty Friedrich v 71. minute. 17771 divaku, polocas 0:0.

Navrat na hlavni stranu