Navrat na hlavni stranu

Slavia do cela
V 8. kole Gambrinus ligy se dostala do cela Slavia, ktera jiz v patek rozdrtila Zlin 7:1. Velkou postavou v tymu byl Francouz Tijany Belaid, ktery vstrelil dve branky. Na rozdil od minuleho kola se darilo vedoucim tymum. Sparta vyhrala v Jablonci dvema brankami Karola Kisela 2:0. Stejnym vysledkem porazil dalsi ucastnik Poharu UEFA Mlada Boleslav Bohemians. I zde vstrelil obe branky Ivo Taborsky. Kladno po slibnych vykonech tentokrat prohralo s Brnem 1:2. Teplice zvitezili brankou Martina Kleina nad Plzni 1:0. Stejnym vysledkem se skoncily i zapasy Budejovice-Most a Olomouc-Liberec. V pondelni dohravce, kdy zlobilo na Zizkove umele osvetleni, prohrala Viktorka s Ostravou 0:2.
***
Slovenska liga Corgon
11.KOLO:
FC Senec-MFK Ruzomberok 2:3 (2:1), FK ZTS Dubnica-Artmedia 1:3 (0:1), FC Nitra-AS Trencin 2:0 (0:0), Banska Bystrica-MFK Kosice 1:2 (0:0), FC ViOn Zl.Moravce MSK Zilina 1:2 (1:1), Spartak Trnava-Slovan Bratislava 1:1 (1:1).
Liga mistru
Nezkusena Slavia zaplatila za hrube chyby
Sevila-Slavia 4:2 (2:1)

Sevila-Krute zjisteni, jak vzdalene jsou jim spickove evropske kluby, prinesla fotbalistum prazske Slavie porazka 2:4 v Lize mistru na hristi FC Sevilla.
Hoste kazili jednoduche prihravky, pokouseli se o zbytecne riskantni pasy a nestacili ani rychlostne. Pod tlakem Sevilly se pak dopousteli osudnych zavahani. "Mrzi me, ze jsme domacim utkani usnadnili vlastnimi chybami, tri ze ctyr golu jsme jim doslova darovali. Musime byt ve hre zodpovednejsi a duslednejsi," litoval trener Karel Jarolim.
Pod ofenzivni smrsti Sevilly se predevsim stoperska dvojice hostu hroutila. "Bylo tam prilis nervozity, Suchy se Sourkem si nepomahali, pozde pristupovali k protihracum," mrzelo kouce. "Nechteli jsme dostat rychly gol, ale inkasovali jsme jiz v prvni desetiminutovce. Sevilla predvedla obrovskou ofenzivni silu, ale na druhou stranu jsme alespon nasbirali zkusenosti, ktere se v dalsich zapasech jiste hodi," uvazoval kapitan Stanislav Vlcek.
Brankar Martin Vaniak se hodne zlobil na spoluhrace: "Dovolili jsme domacim, aby chodili sami na branku, obrana byla desne prostupna, to me rozcilovalo." Trener marne doufal, ze Pudilovo vyrovnani muzstvo uklidni. "Jenze Sevilla sla rychle zase do vedeni, kdyz znicehonic zaspal stred obrany a tretim golem po standardni situaci jsme soupere definitivne posadili do sedla," priznal kouc.
"Tohle muzstvo asi neni tak zkusene, jak si myslelo," pripustil kapitan Stanislav Vlcek. Pro slavisty byla kriticka zdravotni absence Smicra, Tavarese a Brabce. "Duleziti hraci nam vypadli. Nemame rozpocet jako Sevilla, za zranene neni stejne kvalitni nahrada," upozornil Jarolim. Sevilla ctyri predchazejici zapasy prohrala, coz mohlo vest k dojmu, ze je v krizi, ktere by Slavia mohla vyuzit. Ale ve skutecnosti domaci na travniku po vetsinu utkani jasne dominovali. Slaviste pri realnem zhodnoceni sil ve skupine H mohou myslet na treti misto a s nim spojeny postup do Poharu UEFA. A to i diky prohre Steauy doma s Arsenalem zatim drzi.
Branky: 8. Kanoute, 25. Luis Fabiano, 58. Escude, 69. Kone ­ 17. Pudil, 90.+2 Kalivoda. Rozhodci Baskakov (Rus.), 36400 divaku, polocas 2:1.
***
Odvety 1. kola Poharu UEFA
Odense-Sparta 0:0 na penalty 3:4
Odense-mfd/Ondrej Trunecka-Sesta serie. Strelec Kadlec. Promenuje. A rozhoduje!
Presne tohle uz tu pred lety bylo. Vzpominate? Na mistrovstvi Evropy v Anglii pred jedenacti lety.
"Hned jsem si taky na tatu vzpomnel," vybavuje si Kadlec otce Miroslava.
Ten totiz v semifinale evropskeho sampionatu uspesnym penaltovym pokusem vyradil Francouze rovnez v seste serii infarktoveho rozstrelu!
Michal Kadlec tak jen utvrdil svou prezdivku, kterou mu dal vtipalek Horvath. Zacal mu rikat "tata" a dalsi spartane se toho ochotne chytli.
"Ted uz je jasne, ze mam toho tatu nadosmrti," usmival se stastny strelec. "A ze hlavne ta nase druha pule za moc nestala? To nam uz muze byt ukradene, protoze postup nakonec slavime my."
***
***
Palermo-Ml. Boleslav 0:1, na penalty 2:4
Palermo-mfd-ctk- Fotbaliste Mlade Boleslavi postoupili do druheho kola Poharu UEFA, kdyz vyhrali v italskem Palermu 1:0 a po prodlouzeni zvladli i zaverecny penaltovy rozstrel. Rozhodujici penaltu promenil Tomas Sedlacek, ktery ve treti minute nastaveneho casu rozhodl take o tom, ze zapas pujde do prodlouzeni.
Mlada Boleslav je prvnim ceskym tymem od roku 1974, ktery dokazal v Italii zvitezit. Naposledy se to povedlo Ostrave v Neapoli. Stredocesi se jmena souperu pro zakladni skupinu, v niz si zahrali i loni, dozvedi v utery.
V uplnem zaveru se hoste neunavne i diky standardnim situacim tlacili do pokutoveho uzemi. Ve treti minute nastaveni hoste rozehrali "poker o vsechno", kdy se pres cele hriste vydal podporit utok i brankar Miller.
Mic se po rohu dalsiho stridajiciho hrace Holuba po zavaru dostal prave az k Millerovi, ten ho ve skluzu posunul k Sedlackovi a ten na konci treti minuty nastaveni zblizka napalil mic neomylne pod brevno.
Otreseni domaci v prodlouzeni zkouseli odvratit blamaz, ale gol pomohl hlavne sebevedomi podcenovaneho hostujiciho celku.
V penaltove loterii meli navrch uvolnenejsi hoste. Italy nahlodala hned prvni zahozena penalta Caserty, jehoz vychytal Miller. V boleslavskem dresu po uspesnych Holubovi a Matejovskem neuspel Rolko, ale pak prestrelil i Cavani.
Pri rozhodujici penalte zachoval pevne nervy hrdina utkani Sedlacek, ktery poslal golmana k opacne tyci. Boleslav tak napodobila Spartu, ktera v danskem Odense take zvladla penaltovy rozstrel.
***
Zazrak sa nekonal, Artmedia vypadla
Panathinaikos Ateny-FC Artmedia 3:0 (2:0)
ATENY-sme (sita)-Futbalistom petrzalskej Artmedie sa nepodarilo otocit nepriaznivy vyvoj dvojstretnutia 1. kola hlavnej sutaze Pohara UEFA 2007/2008 s Panathinaikosom Ateny a po prehre vo vcerajsom odvetnom zapase 0:3 (0:2) sa definitivne rozlucili s ucinkovanim v tohtosezonnej edicii europskeho pohara c. 2.
Prvy zapas sa pred dvoma tyzdnami v Bratislave skoncil vitazstvom Grekov 2:1 a pred odvetou na horucej balkanskej pode sa tak casto sklonovalo slovo zazrak. Ten sa vsak napokon nekonal, kedze uradujuceho slovenskeho vicemajstra "zarezal" Papadopoulos dvoma presnymi zasahmi (prvy bol z jedenastky) pred koncom prveho dejstva. Tieto okamihy navyse znamenali aj cervenu kartu pre stopera Buraka a pred druhym polcasom tak stala pred oslabenymi zverencami trenera Vladimira Weissa tazka uloha strelit az tri goly.
Ich nadeje definitivne zmaril opat Papadopoulos z dalsieho, velmi prisne nariadeneho pokutoveho kopu v 74. min. Skuseni hraci Panathinaikosu si nadobudnuty naskok uz s prehladom postrazili a mozu sa tak tesit na zaujimave duely v skupinovej faze Pohara UEFA.
Goly: 45., 45.+ a 74. Papadopoulos (prvy a treti z 11 m), 6197 divakov.
***

Navrat na hlavni stranu