Navrat na hlavni stranu

Gambrinus extraliga
4.KOLO
: Zizkov-Sparta Praha 1:4 (0:1), Olomouc-Most 2:2 (1:0), Slavia-Brno 1:0 (0:0), Jablonec-Ceske Budejovice 1:0 (0:0), Plzen-Bohemians Praha 2:0 (0:0), Mlada Boleslav-Kladno 2:1 (0:0), Teplice-Liberec 2:0 (1:0), Zlin-Ostrava 2:2 (1:0) .
5.KOLO: Ostrava-Plzen 2:0 (1:0), Liberec-Zlin 0:1 (0:0), Kladno-Jablonec 1:1 (1:1), Ceske Budejovice-Mlada Boleslav 2:2 (1:1), Most-Slavia 2:3 (1:2), Brno-Teplice odlozeno pro umrti trenera Marecka, Sparta-Olomouc 1:0 (0:0), Bohemians-Zizkov 2:2 (0:2).
***
Slovenska liga Corgon
7.KOLO:
FC Senec-Zl.Moravce 1:1 (0:1), Spartak Trnava FK ZTS Dubnica 1:1 (1:0), Banska Bystrica-Zilina 1:3 (0:2), Kosice-Slovan 3:0 (1:0), Ruzomberok-Trencin 4:1 (0:0), Nitra-Artmedia 1:0 (0:0)
8.KOLO: Ruzomberok-Kosice 1:0 (0:0), Slovan-Nitra 2:1 (1:1), Zilina-Senec 2:0 (0:0), Zl.Moravce-Trnava 0:0, Artmedia-Banska Bystrica 6:3 (3:1), Trencin-Dubnica 2:2 (0:0).

***

Kvalifikace ME
Body pres trapeni neztratili, prisli o Kollera
SAN MARINO-CESKO 0:3

Serravalle-pravo/Jan Prochazka-Upachtene klopytali k vyhre 3:0. Trapili se. Dobyli tri povinne body. Ale spise jen trpke usmevy na tvarich fotbalistu vyloudilo vitezstvi v Serravalle nad San Marinem, snad nejslabsim evropskym tymem, v kvalifikaci kontinentalniho sampionatu. Nejasali, ac lamali historicka maxima a bourali kanonyrske hranice - brankar Petr Cech vychytal rekordni 24. nulu v reprezentacni kariere. Jan Koller se v zaveru popadesate trefil v narodnim tymu, ale ve stredu si s Iry nezahraje. Neprijemna ztrata pro zrejme klicovy stredecni duel.
Hloupe fauloval a dostal zlutou kartu, ktera ho posila ze hry. A nejen to, sebevedomi si po serii minulych nezdaru rozhodne hraci nezvedli. Na Iry by sobotni vykon tezko stacil!
Ve 32. minute palil Kulic spatne, ale vedle mirici strelu vyrazil A. J. Simoncini do vzduchu pred dobihajiciho Rosickeho, kteremu nezbylo nic jineho nez poslat mic pro nej nezvykle hlavou do site.
Po pauze mohlo byt zle, Selva si pohral pro zmenu s Rozehnalem. Bajecne uvolnil Maraniho, ale ten bezhlave palil mimo. "Ukopl si to, byla to ale urcite jejich nejvetsi sance," licil brankar Petr Cech. Mel vice prace, nez cekal. A take videl Kolleruv zkrat: po zbytecnem faulu utocnik inkasoval zlutou kartu a stopku na Iry.
Vylouceni prece jen srazilo houzevnate domaci. Prisel i touzebne ocekavany druhy gol. Jankulovski vyuzil spatneho postaveni brankare a z primeho kopu palil pri zemi k tyci. Stridajici Vlcek se pak v dobre pozici neprosadil, ale v nastaveni se prece jen dockal Jan Koller. "Ale radost z nej nemam," mizel nastvane v malicke budove se satnami.
Branky: 32. Rosicky, 75. Jankulovski, 90.+3. Koller. Rozhodci Filipovic (Srbsko.
***
Premiera na Tehelnom poli nevysla
Slovensko - Irsko 2:2 (1:1)

Po prvy raz pod vedenim trenera Jana Kociana sa slovenska futbalova reprezentacia predstavila na bratislavskom Tehelnom poli. Premiera nedopadla stastne.
Po remize s Irskom su postupove sance jeho timu takmer nulove, hoci krkolomna teoria este pripusta aj postup z druheho miesta.
Kocian mal po zapase rozpacite pocity. "Nepredstavovali sme si, ze uz po tomto zapase nebudeme mat o co hrat. Remiza nam vobec nepomohla. Na udrzanie si postupovej sance sme potrebovali proti Irom a Walesu sest bodov. Tie uz neziskame. Preto som z vysledku sklamany."
Tuto kvalifikaciu by uz nezachranil ani renomovanejsi trener. Kocian ju povazuje za stratenu a viac sa pozera do buducnosti.
"Budujeme muzstvo, ktore ma perspektivu a moze hrat pokope pat rokov. Je to schopna, ucenliva generacia hracov. Ak dostanu doveru, maju buducnost pred sebou. Tomuto muzstvu treba dat cas a doveru," zdoraznil reprezentacny kouc.
Slovaci dvakrat v zapase prehravali, ale zakazdym dokazali odpovedat. To Kociana potesilo.
"Chceli hrat aj za nepriazniveho stavu. Bojovali o vysledok. Je to vyvojaschopny tim."
V sobotu chybali zo stabilnych hracov Martin Skrtel, Dusan Svento a kapitan Robert Vittek. Kocian vyrazne omladzuje, co bol jeden z jeho cielov po nastupe k muzstvu.
Vysledky sa, zial, este nedostavuju. Hraci musia pravidelne hravat v domacich i zahranicnych kluboch. Ziskavat sebavedomie, pohodu a plusy prenasat aj do reprezentacie.
"Ak chceme byt uspesni, musime sa naucit vyhravat aj tazke zapasy." Sobotnajjsi nebol z kategorie lahkych, no dal sa vyhrat.
Celkom spokojny nebol ani irsky trener Steve Staunton. "V kabine vladla po stretnuti pochmurna nalada. Mali sme zvitazit. Teraz musime zdolat Cechov, ak chceme este bojovat o postup na sampionat."
Staunton, ktory hral proti Slovanu na Tehelnom poli pred strnastimi rokmi v drese Aston Villa, nevylucil pred duelom v Prahe zmeny v zostave. "Musime sa dostat cez toto sklamanie a do stredy nieco vymysliet."
Goly: 37. Klimpl, 90.+ Cech - 7. Ireland, 57. Doyle. Zlte karty: Krajcik, Durica. Rozhodoval: Talian Farina, 12360 divakov.

Navrat na hlavni stranu