Navrat na hlavni stranu

Cas dikuvzdani ze strany Generalniho konzulatu v Torontu
Pred nekolika dny jsem si v kalendari povsiml, ze prave uplynul pulrok od meho prijezdu do Toronta. Byl to pulrok vrchovate naplneny novymi zazitky. Toronto se mi zahy stalo druhym domovem, Kanada novou vlasti a ceska krajanska komunita novou velkou rodinou. A je mi velkou cti, ze nektere jeji cleny mohu nazyvat svymi prateli.
Dekuji Vam vsem za dosavadni prizen. Vase reakce, pozitivne hodnotici konzularni sluzby naseho tymu a vas zajem o akce, ktere jsme pro vas pripravili, jsou dulezitou soucasti nasi motivace a, prenesene receno, jsou benzinem v nasich motorech a olejem v nasich prevodovkach. K prasknuti naplneny sal Munkova centra pri krtu knihy Vaclava Havla, nebo behem vecera na pocest dr. Horakove nam zustanou dlouho v pameti.
Bleskova priprava oslavy na pocest nasi reprezentacni fotbalove dvacitky, ktera neocekavane vybojovala titul vicemistru sveta, byla na hranici moznosti naseho tymu na konzulatu. Realita ten vecer vsak predcila jakakoli ocekavani. Uvolnena atmosfera mezi ucastniky a vseobecne sdilena radost z uspechu nasi reprezentace se mavnutim proutku prenesla i na samotne fotbalisty, kteri jeste pod dojmem neuspesne bitvy o zlato v pamatnem finale s Argentinou, prichazeli se svesenymi hlavami a smutkem v ocich.
O par sekund pozdeji se jiz pivovar Steam Whistle, kde na ne trpelive cekaly dve stovky hostu a fanousku, otrasal v zakladech. Mohutne skandovani " Hosi, dekujem" a "Cesi, do toho!" vykouzlilo usmevy a narovnalo hlavy mladych reprezentantu. Ceska narodni hymna, procitene zazpivana talentovanou slovenskou rodackou, ke ktere se pridaly desitky fanousku a pote i samotni hraci, pak byla slehackou na dortu povedeneho vecera a spanile jizdy ceske reprezentace.
Takze jeste jednou: Dekujeme za vasi prizen, je pro nas velkym zavazkem do budoucna.
Vas
Richard Krpac
Generalni konzul-Toronto

Navrat na hlavni stranu