Navrat na hlavni stranu

Vystavy fotografii Karola Plicky
Vystava Karol Plicka ­ Slovensky narod ocami Karola Plicku, ktora sa kona v novootvorenych priestoroch Celestial Gallery  na  3112 Dundas Street West, Toronto. 
Priprava vystavy trvala pomerne dlhy cas kvoli financnym a organizacnym problemom, ale napokon v tomto roku pri prilezitosti Mesiaca fotografie v Toronte budu po prvykrat uvedene v Kanade uzasne fotografie, ktore vytvoril Karol Plicka pred viac ako sestdesiatimi rokmi. Vystava sa uskutocni v spolupraci s Narodnym etnografickym muzeom v Martine na Slovensku, ktore poskytlo fotografie vytlacene z originalnych Plickovych negativov a v spolupraci s Celestial Gallery v ktorej priestoroch bude expozicia vystavena. Mnohi ludia uz videli tieto uzasne zabery, ale len zopar z nich malo moznost vidiet fotografie v ich povodnej podobe. 
Vystava bude pristupna verejnosti kazdy den okrem pondelka. Dalsie informacie najdete v pripojenej brozurke.  
Na vsetky Vase otazky Vam radi odpovieme e-mailom omihal@slovak.com alebo telefonicky (416-939-3111). 
Pavol Dzacko-Direktor                                                               
Kanadsky slovensky institut
***
Krajansky festival
The 1st Folklore Festival of the Diaspora in Prague se bude konat ve dnech 4.-11. listopadu 2007. Informace naleznete na webovych strankach: www.krajanskyfestival.cz.
***
Poznamky a opravy
Krome nasich fotografii z
plzenskeho filmoveho festivalu Finale poskytli snimky organizatori festivalu a jedna fotka byla od Alzbety Lachmanove.
***
V minulem cisle jsme uvedli v kalendari dve data pro Interview se Chopinem. Spravne bylo pouze 13. 5. 2007. Za omyl se omlouvame.

Navrat na hlavni stranu