Navrat na hlavni stranu

Pravici jsem svuj hlas dal - lec vudce to promrhal...
Diky Bohu za kamarada, ktery mne vyvedl z bludne stezky meho horleni proti zpustle dvojici Topolanek a Talmanova. Zdenek mi objasnil sve stanovisko o KOMPETENCI, a to je dobre. Bloudil jsem a horlil po zverejneni Topolankovy zpovedi, ze opustil manzelku, nastehoval se k poslankyni Talmanove a nevyjasnil, zda je puvodce tehotenstvi; co mne nejvic vydrazdilo byla Topolankova zadost, aby mu media nechala soukromi. "Soukromi?" horlil jsem vztekle pred kamaradem Zdenkem, soukromi je to posledni, co mu media ted mohou dat. Naopak, media ho musi stihat, sledovat a ukazovat, ze ten pulrok nasi duvery v jeho pravicovou stranu promrhal. Zdenek hned pochopil, a rekl, ze to slovo promrhal minim s hlaskou d namisto h. Ano, zvolal jsem potesen chapavosti, a zacal jsem zkoumat etymologicky vyklad slovesa mrhati (napriklad casem) - pochazi ze staroceskeho mrviti, jenz znamenalo cuchat slamu a ze znecistena slama je mrva.
Mladez lehajici ve slame tam mrcala. Mrcati ve vsech slovanskych jazycich znamena vrteti ocasem, hlavne u zvirat. "Chces rict, jak te zlobi, ze Topolanek sedm mesicu namisto vyjednavani o koalici a obsazeni konzervativni vlady, mrhal casem s Talmanovou?" "Ano," zvolal jsem, "Topolanek tak promrhal hlas muj a milion dalsich hlasu!" "Priteli," rekl Zdenek vazne, "delas velkou chybu, kdyz ocekavas KOMPETENCI. Moderni doba je postavena na INKOMPETENCI, ze ktere blahobytne zijeme. Kdybychom dbali spravne zivotospravy, neprisli by mnozi lekari o zivobyti? Kdybychom byli kompetentni ridici, potrebovali bychom pojistovnu? Kdybychom se jako obcane chovali kompetentne, k cemu by nam byla policie?"
"Toto je dost cynicky pohled a vnimani moderniho sveta," zaprotestoval jsem. "Cynicky?" zachechtal se Zdenek, "to je pohled realisticky a ocekavat kompetenci v jakekoliv oblasti moderniho zivota je naivni predpoklad vedouci jen k frustraci." "Spravne receno," mudroval jsem dal, "jsem tedy frustrovany z Topolanka, ze nevladne, jak si po volbach zaslouzil, a ze se soucasne vydal na tenky led, ktery se pod nim prolamuje a propadne; asi stahne s sebou nejen pravici, pokud ho gremium ODS okamzite neodkopne, ale i Talmanovou."
"A kdyz ne," provokoval Zdenek, "kdyz Topolankova vlada dostane duveru, a Talmanova v lete porodi dite od premiera, coz se v Cechach jeste nikdy nestalo, aby muz u vlady zplodil dite, co budes rikat pak?"
Zasadne nedelam sazky, ale tentokrat jsem vytahnul z penezenky hrst bankovek, polozil je na stul a rekl jsem, ze sazim na Topolankuv pad v unoru. Zdenek sazku neprijal, a tak si myslim, ze si mysli totez, ze Topolanek je mrtvola. KOMPETENCE je zajiste vzacna, to pripoustim, a INKOMPETENCE je duvodem, aby se ekonomika roztacela na naledi inkompetence. Ale ted se nejedna uz o inkompetenci politika, ale o packalstvi poklesleho druhu. Muz v 50-ti letech by mel vedet, ze zplodi-li dite, pak dcerku asi nevytancuje na maturitnim vecirku a treba se ani promoce potomka nedozije. A kdyz nevi toto, ptam se, co vsecko z praktickeho zivota jeste dale nevi?
Byl cas k rozchodu, vstal jsem a Zdenek mi na rozchodnou rekl tuto myslenku: "Nekteri moji nejlepsi kamaradi jsou docela inkompetentni; copak potrebuji pratele, kteri se ve vsem vyznaji a vzdycky maji pravdu, a tim mi pusobi pocit me vlastni inkompetence?" A dodal: "Mam kamarady, jejichz inkompetence v praktickem zivote je zaroven jejich nejprijemnejsi charakteristika."
Nepojal jsem tato slova osobne; tak kompetentni nejsem, ale rad bych byl.
Zdravim a preji hezky den a vsecko dobre na kazdem kroku
Ross Firla: Sudbury
***
ZDROJ: : Topolanek rozeslal do medii oficialni prohlaseni ke svemu soukromi.

(Autor: Dan Materna, MAFA) 5. ledna 2007 Premier Mirek Topolanek rozeslal do medii oficialni prohlaseni, ve kterem vysvetluje soucasny stav sveho osobniho zivota. Neziji s manzelkou, bydlim se svoji partnerkou Lucii Talmanovou, ale k jejimu udajnemu tehotenstvi se nebudu vyjadrovat, napsal Topolanek. "Situace se nyni vyhrotila natolik, ze citim nutnost ucinit zasadni prohlaseni, a od teto chvile nebudu na dalsi otazky tykajici se meho soukromi odpovidat," pise Topolanek v oficialnim prohlaseni.
Topolanek nejdulezitejsi cast sveho prohlaseni rozclenil do tri bodu:
1) V soucasne dobe nebydlim se svoji manzelkou, a doslo tedy k odluce.
2) V soucasne dobe prechodne bydlim se svoji partnerkou Lucii Talmanovou.
3) K udajnemu tehotenstvi Lucie Talmanove se nebudu vyjadrovat, jde o vylucne jeji zalezitost a tema, ktere je ve slusne spolecnosti neverejne. "Zadam take novinare, aby respektovali nejen moje pravo na soukromi, ale zejmena soukromi mych blizkych."

 

Navrat na hlavni stranu