Navrat na hlavni stranu

HEZKE CHVILKY BEZ ZARUKY
nova komedie Very Chytilove
Praha/Plzen ­ Scenaristka a reziserka Vera Chytilova v dubnu dokoncovala svuj novy film nazvany Hezke chvilky bez zaruky. Scenar napsala spolecne s psycholozkou Katerinou Irmanovovou, jejiz praxi v psychologicke poradne se nechaly inspirovat. Vera Chytilova se timto filmem vraci ke svemu oblibenemu zanru- komedie, ktera je soucasne spolecenskou kritikou.
Hlavni postavou filmu je psycholozka Hana, ktera se snazi resit nejruznejsi zivotni situace svych klientu, mladych i starych, bohatych i chudych, i duchem, do jejichz spletitych osudu se zapojuje take jeji vlastni zivotni pribeh.
"Ted prave vrcholi dokoncovaci prace. V poslednich dnech nejvice casu travim se strihacem Jirim Brozkem a Davidem Krausem, ktery k filmu sklada hudbu," rika Vera Chytilova. Uspesna reziserka filmu jako jsou napr. Hra o jablko, Faunovo velmi pozdni odpoledne, Sasek a kralovna, Kopytem sem, kopytem tam a rady dalsich filmu natacela svuj novy film v rijnu a listopadu lonskeho roku v Praze. Do hlavnich roli obsadila Janu Janekovou, Bolka Polivku, Janu Krausovou, Davida Krause, Igora Barese a Martina Hofmanna. V rolich pacientu psycholozky Hany se objevi cela rada znamych ceskych hercu napr. Jiri Ornest, Bara Hrzanova, David Vavra, Rudolf Jelinek, Alena Vranova, Ivan Vyskocil, Anna Polivkova atd. Jednu z techto mensich roli si take zahrala spoluautorka scenare Katerina Irmanovova.
"Film by mel pusobit jako kaleidoskop nejruznejsich komickych, tragickych i banalnich strepu lidske existence. Autorky chteji postihnout cely rejstrik soucasne problematiky tak, aby v jejich spletite kumulaci vynikla smesnost i hruza zabomysi existence mnohych z nas," rika o filmu jeho producentka Katerina Cerna.
Film vyrabi spolecnost Negativ v koprodukci Ceske televize za podpory Statniho fondu CR pro podporu a rozvoj ceske kinematografie a celkovy rozpocet je cca 17 milionu korun. Premiera je planovana na 21. zari letosniho roku a do kin jej uvede spolecnost Bontonfilm.
Finale

Navrat na hlavni stranu