Navrat na hlavni stranu

GENERALNI KONZULAT CESKE REPUBLIKY - TORONTO
Generalni konzulat Ceske republiky v Torontu ve svych prostorach na 2 Bloor Street West, Suite 1500, porada ve dnech 1. a 2. cervna 2006 od 14.00 do 21.00 hod. volby do Poslanecke snemovny Parlamentu Ceske republiky. Voleb se mohou zucastnit vsichni cesti obcane dlouhodobe zijici v nasem konzularnim obvodu a registrovani ve volicskem seznamu naseho uradu.
Volit mohou take obcane registrovani u jineho zastupitelskeho uradu Ceske republiky nebo i obcane trvale zijici v Ceske republice, kteri se behem voleb budou nachazet v okoli naseho uradu na dovolene, pracovni, studijni stazi atp. V takovem pripade si vsak musi v miste sveho trvaleho pobytu vyzadat tzv. "volicsky prukaz", ktery drzitele opravnuje k hlasovani mimo svuj volebni okrsek. O volicsky prukaz lze pozadat prislusny urad pisemne do 26. kvetna, osobne do 31. kvetna. Obdobne plati, ze obcane registrovani u nektereho ze zastupitelskych uradu v Kanade mohou volit u jineho zastupitelskeho uradu ve svete nebo i v Ceske republice, pokud si ve vyse uvedenych terminech zajisti vydani volicskeho prukazu u uradu, u ktereho je registrovan.
Upozornujeme, ze pri vlastnim hlasovani se volic musi prokazat platnym pasem, nahradnim cestovnim dokladem nebo obcanskym prukazem Ceske republiky. Hlasovaci listky obdrzi volici ve volebni mistnosti ve dnech voleb. Jako volebni obvod, do nehoz budou volit obcane CR v zahranici, byl vylosovan Jihocesky kraj.
Ja osobne i ostatni pracovnici generalniho konzulatu se tesime na setkani s Vami pri volbach.
S pozdravem
PhDr. Petr Mikyska, konzul

Navrat na hlavni stranu