Navrat na hlavni stranu

Mistrovstvi sveta v Rize
Lotyssko-Cesko 1:1

Cesti hokejiste zacali ucinkovani na sampionatu remizou s domacim Lotysskem. Po strop naplnena Riga Arena vytvorila pekelnou vyhen, v niz meli reprezentanti strelecky navrch, ale spatna koncovka a skvely golman Naumovs pripravily prvni prekvapeni na ukor favorita. Branky: 7. Sirokovs - 20. Vyborny, 12 500 divaku, tretiny 1:1, 0:0, 0:0.
***
CESKO-SLOVINSKO 5:4
Rychle vedli o ctyri goly, ale cestu za povinnou vyhrou proti Slovinsku si cesti hokejiste ve druhem vystoupeni na mistrovstvi sveta v Rize nechali zkomplikovat. Pres herni prevahu byl nakonec rozdil ve skore pouze jednobrankovy, i to ale staci k postupu ze skupiny. Branky: 14 a 25. Z. Michalek, 2. Plekanec, 4. Balastik, 11. M. Erat - 15. Muric, 21. Sotlar, 35. Kranjc, 60. Razingar, 9018 divaku, tretiny 4:1, 1:2, 0:1.
***
CESKO-FINSKO 3:3
Smula! 72 vterin pred koncem prisla ceska hokejova reprezentace o vitezstvi nad Finskem a tim i o prvenstvi ve skupine A. Do dalsi faze MS v Rize, v niz narazi na Norsko, Kanadu a USA, tak vstupuje se dvema body. Cesky vyber ukazal jinou tvar nez v uvodnich zapasech. Silou soupere narostl i jeho vykon. "Odehrali jsme vyborny zapas, nemam co vytykat," rekl kouc Alois Hadamczik.
Branky: 3. Erat, 3. Balastik, 35. Hlavac - 9. Kukkonen, 41. Berg, 59. Nummelin, 6758 divaku, tretiny 2:1, 1:0, 0:2.
***
Bielorusko - Slovensko 2:1
Sobotnajsi zapas v Riga arene akoby bol pokracovanim minulorocneho duelu vo viedenskej Stadthalle. Neslo o ziadny strhujuci hokej. Hralo sa takticky, obidva timy vychadzali zo zabezpecenej obrany a vyckavali na moznost rychlych brejkov. Americky trener Glen Hanlon na lavicke reprezentacie Bieloruska obetoval formaciu vedenu Michalevom, ktora je inokedy tretim utokom, na ustrazenie nasej prvej patky s Marianom Hossom. Zamer mu vysiel. Goly: 35. Melesko (Zurik, Mezin), 40. Antonenko (Skabelka, Grabovskij) - 38. Ciernik (M. Kovacik, Kapus). 6916 divakov
***
Slovensko ziskalo body a stratilo Hossu
Radost z vitazstva nad Kazachstanom (6:0) na majstrovstvach sveta skalilo v nasom muzstve zranenie utocnika Mariana Hossu, ktoreho na zaciatku tretej tretiny kolenom fauloval Alexej Litvinenko.
***
Slovensko-Rusko 3:4
Hokejisti Slovenska prehrali na majstrovstvach sveta v Rige s Ruskom 3:4 a do osemfinalovej skupiny si zo zakladnej casti nezoberu ani bod. "Rozhodlo sa v presilovkach, zial, my sme ich nevyuzili tak ako super," hovorili vsetci slovenski hokejisti.
Rusi dali v pocetnej prevahe tri goly zo styroch, nasi hokejisti pri porovnatelnej moznosti presiloviek dali len jeden gol. "Na konci druhej tretiny a na zaciatku tretej sme hrali vyse minuty piati proti trom ­ to sa musi premenit," povedal Andrej Kollar. V polovici zapasu pripravil superovi sok, v oslabeni ziskal pre Slovensko vedenie 2:1.
***

Navrat na hlavni stranu