Navrat na hlavni stranu

Nove divadlo uvede tri pribehy o zivote dvou
Zuzana Martinkova-Znasikova a Ivan Razl se objevi ve hre 3x2. Hru muzete videt v Joseph Workmen Auditoriu, 1001 Queen St. W., Toronto a to v patek 13. ledna od 20 hodin, v sobotu 14. ledna 2006 v 16 a 20 hodin a v nedeli 16. ledna 2006 od 16 hodin.
***
V slepej ulicke
Na uvod by sme sa radi ospravedlnili za nie celkom objektivny vyber troch rozlicnych britskych autorov, ktori okrem ineho napisali aj jednoaktovky, ktore Vam ponukame. Vsetci traja nezavisle na sebe, prezentuju epizodky zo zivota partnerskych dvojic. A z akehosi nepochopitelneho rozmaru tvorcov, ide o pary heterosexualne.
Poniektori z nas to zazili na vlastnej kozi. Prve nesmele slova, o cosi smalsie dotyky, sladkobolny osial, euforia. Vsetko je jednoducho skvele a taku lasku, ako je ta nasa svet este nevidel. Cas plynie. Vacsinou neuprosne. A za rohom cihaju vsedne chvile. Ruzove okuliare menia filter. Zaostrujeme zrak a vidime to, co predtym nie. Sam zivot sa nam ukazuje v celej svojej jednotvarnej krase a nasadzuje nam dvojiteho nelsona. Niekde to pride skor, inde neskor A pravda zvitazi. Aka je ale pravda?
Na zaciatku sme sa ospravedlnili za politicky nekorektnu volbu tem tychto sviezich dielok.
Ak nic ine, aspon su dobre napisane. Ako se toho celeho zmocnili obaja protagonisti a ich podporny tym, posudte sami.
Ivan Znasik - manzel. Uz treti raz. Zatial.
***

Foto ze zkousky Very Kohoutove

 

Navrat na hlavni stranu