Navrat na hlavni stranu

Edouard a Andela Thenovi slavi slavne vyroci - 65
Edouard se narodil 14. listopadu ve Velkych Karlovicich a Andela 6. kvetna 1921 v Novem Hrozenkovu. Jejich manzelstvi bylo pozehnano v Vsetine 30. listopadu 1940. Pred sedesati peti lety...
Prezili stastne valku, ale komunisticky puc v unoru 1948 je - jako deseti tisice jinych - vystval z domova. Jeste pred koncem toho roku opustili Ceskoslovensko, dva roky zili v Belgii a 22. listopadu 1950 (listopad zrejme v jejich zivote hraje vyznamnou roli) pristali v Kanade. Ani Thenovi ani Kanada si na ten den nemohou narikat.
Po jednom nebo dvou kratsich zamestnanich Edouard nastoupil u spolecnosti Labatt's, prosluleho kanadskeho pivovaru. U Labatt's pracoval v ruznych pozicich od roku 1954 do roku 1983, kdy se stal zvlastnim asistentem presidenta spolecnosti Petera Widdringtona. V teto funkci zustal az do roku 1993, kdy odesel do penze.
Stejne uspesni (a snad jeste uspesnejsi) jako Edouard byl ve svem povolani, byli manzele Thenovi ve svem rodinnem zivote. Oba jejich synove vynikli: Edward se stal soudcem Nejvyssiho ontarijskeho soudu a Milan zastaval funkci "Ombudsmana" pro Provincii Ontario a nyni pusobi jako "Justice of the Peace". A kazdy syn obohatil sve rodice dvema vnuckami: Edwardovi a jeho zene Bonite se narodily Amy a Lindsay a Milanovi a jeho zene Jennifer Jay a Christianne.
Dokud to stav nohou dovoloval, dnesni oslavenci pravidelne navstevovali kotel Sv. Vaclava (kdoz vi? Az Otec Libor Svorcik dokonci pristavbu kostela a hlavne instalaci vytahu, Edouard a Andela mozna znovu do kostela zavitaji). Zucastnili se krajanskeho zivota i jinak: na priklad mezi prispevateli do tombol pri ruznych akcich zridka chybelo jmeno "Labatt's.
Ne kazdemu vyjdou karty tak priznive jako Edouardovi a Andele Thenovym. Tim silnejsi duvod se s nimi radovat pri jejich nadhernem vyroci.
Josef Cermak

 

Navrat na hlavni stranu