Navrat na hlavni stranu

***
Anketa
Odpovedi na minulou otazku prisly vetsinou od mimotorontskych, kteri lituji, ze nemohou predstaveni Noveho divadla videt. Tentokrat nam vsak mohou pomoci prave lide z Cech a ze Slovenska. Po uspesnem koncertu Jaromira Nohavicy v Torontu si vzal Martin Rejzek na sebe dalsi nelehky ukol, chce, aby v Torontu vystupovala bud skupina Cechomor nebo Prazsky vyber. A zde je nase otazka: Kdybyste si mohli vybrat mezi predstavenim Cechomoru a Prazskeho vyberu, kterou skupinu byste zvolili? Odpovedi muzete poslat faxem: 416/530-0069 mezimestsky: 1-877-333-6371, e-mailem na adresy: abe@zpravy.ca nebo abe@zpravy.org ci abe@satellite1-416.com anebo postou do 10. prosince.
Minula otazka znela: Nove divadlo vstoupilo do dalsi sezony. Chodite na jeho predstaveni, co se vam na nem libi, co nelibi a co byste chteli v pristi sezone videt?
Vladimir Cicha - Vancouver: Na tohle bohuzel ja, coby clovek od Pacifiku, odpovedet nemohu.
Vera Goblova - Burlington: Do divadla chodime s manzelem a prateli moc radi. Libi se nam vse a nastudovani je vzdy perfektni. Pan T. Masek je uzasne talentovany clovek a cely divadelni tym je proste ohromny. Pokud si muzeme neco prat, tak pro vsechny cleny divadla jen pevne zdravi, elan a stale chut obohacovat nas, obecenstvo!!
Julian Hosnedl, Clarksville TN USA: Pro nas neni mozne divadlo navstevovat.
Miroslav Kucera - Praha: Strasne rad bych chodil do Noveho divadla v Torontu, asi i na hokej, ale nejak to casove nestiham.
Petr Krejci - Praha: Rad bych sel, ale je to daleko.
B. Sherriffova -Mississauga: Novemu Divadlu fandim od jeho zalozeni, pamatuji si na jeho zakladatele Adu Tomana a Irmu a Ferdu Culikovy, v prvnim desetileti jsem nevynechala jedine predstaveni a jeden cas jsem v souboru i pusobila. Proto si dovolim odpovedet na vsechny casti otazky; Libi se mi vysoka uroven souboru. Hlavne vzdy ocenuji napaditou vypravu, jakou se podari pri omezenych financnich prostredcich vykouzlit. A to, ze tu i ve Vancouveru vubec mame ceske divadlo svedci o kulturnosti nasi etnicke skupiny. Nelibi se mi odtazitost souboru. Od spolku, ktery tolik spoleha na podporu krajanske verejnosti, by se dala ocekavat vetsi vstricnost. Ale, zel, za celou dobu jsem nevidela, ze by clenove ND, az na ojedinele vyjimky, navstevovali podniky jinych krajanskych organizaci. Dnes chodim pouze na hry ceskych autoru, cili to, co v Kanade jinak nevidim. Prala bych si proto vice ryze ceskych her, i od klasiku. V tom vidim hlavni poslani ceskeho divadla v exilu dnes. Dale bych se primlouvala za rozsireni cinnosti, jako napr. obnoveni Divadelniho plesu. Ten byval vzdy gala. Do budoucna Novemu Divadlu preji dustojnejsi pusobiste a mnoho a mnoho dalsich uspesnych let.
***

Doslo po uzaverce

Dostali jsme jeste dve odpovedi na nasi minulou otazku ohledne Noveho divadla:
Pavel Lejcar: Jenom bych chtel rict, ze chodime s manzelkou pravidelne na ceskoslovenske divadlo a potkavame se tam s mnoha znamymi. Divadlo, je jedno z mala mist, kde se sirsi vyber krajanu, v posledni dobe, dava dohromady. Divadlo je nejen kulturni ale i spolecenskou zalezitosti. Byla by skoda o divadelni sezonu prijit. Vypada to, ze je stale zajem ze strany hercu pokracovat v hrani. Jejich vyber her je aktualni. Lehke komedie soucasnych autoru cesky i anglicky psanych her je podle me popularni repertoar, ve kterem je dobre pokracovat.
Lada a Regina Misner: Poslednich 17 let zijeme v Montrealu a nase cesty do Toronta planujeme a koordinujeme prave s predstavenimi Noveho Divadla, ktere ma vysokou profesionalni uroven!

Navrat na hlavni stranu