Navrat na hlavni stranu

Piknik letos jedenatricaty
Jeste tyden pred konanim povestneho pikniku v St. Jacob's, respektive v prekrasnem prostredi Riverside Maples, byla zahrada prekopana, a na miste, kde zela dira, se po kratkem case usadil novy septik. Vsechno se to ale zvladlo, takze hoste onoho sobotniho veseleni se pod sirym nebem a do hluboke noci, se jiz prochazeli po zelenem koberci z travy. Katka Kubenkova jako obvykle pobihala kolem svych zakazniku se sirokym usmevem na tvari - znamka to optimisticke mysli, kterou ovsem neztratila ani v dobe, kdy "fajtovala" zakernou chorobu, a Milan Hrazdilek zase rozvazne sledoval cvrkot kolem sebe. Bylo uvareno, napeceno, zasoby pitiva v tom -cetistupnovem horku ulozeny v chladnu. A kazdemu ze vseho toho pochutnani podle jeho chuti. Mohl sis vybrat jist "zdrave ci nezdrave". Ovsem v obou pripadech chutne.
Deti v to odpoledne - i pres neuveritelne vysilujici palivy slunce svit -, zavodily, jako by jim slo o zivot. "Tak se snazily, lilo z nich, ale nevzdaly to," pochvalovala zdravou detskou touhu vyhrat Maruska Vejvodova, dnes jiz cestna predsedkyne vyboru : "...mam na tu funkci papiry na dozivoti ", smeje se velice svezi temer osmdesatnice. Nevim, zda se stalo, ze by pri nekterych tech akcich v minulosti chybela. A vubec ze by vubec chybela, kdyz se jednalo o poradani akci pobocky CSSK Kitchener-Waterloo-Guelph, a to se letos piknik poradal jiz po jedenatricate. A ani si neumite predstavit, jakou mela radost z toho, ze kolem dokola pobihaly nejen deti skolniho a predskolniho veku, ale ze prisly maminky i se svymi mrnaty jeste v kocarku: "Doufam, ze nam brzy vyrostou...dohromady jich bylo kolem ctyriceti..."
Piknik je akci stezejni, kam se sjizdeji lide i z dalekych koncu Ontaria. Nekteri se pravidelne vidavaji jednou v roce prave tam. Jedni pro setkani s prateli, jini mozna i pro vyber filmu na vehaeskach firmy Video El Canada. Ti domaci maji ale i dalsi prilezitosti si popovidat - tak treba pri vanocni veceri pro seniory, kazde prvni pondeli v mesici pri promitani filmu, to prijde az padesat lidi, pobavit se na Josefovske zabave, kterou letos po dlouhe dobe zorganizoval mlady clen vyboru Otik Vacin - a vyslo to, hojne navstivena je i Mikulasska pro deti, a vubec pobyt v Riverside Maples na prekrasnem brehu reky Conestogo je uz samo o sobe zazitek. I tentokrate hraly dve kapely - ta Kadukova do sesti a Reflex Jana Fouska do noci.
A co by to bylo za piknik, kdyby chybela tombola. O tu se pravidelne stara Tonda Poruban, a i letos odchazeli lide s balickem hodnotne veci v podpazdi. O celou akci pecuje trinacticlenny vybor - "kazdy neco, ukoly se rozdeli mezi lidi, aby to klaplo... ale i tak prijde vhod kazda pomocna ruka, napr. Very a Frantiska Rousovych, Jitky Dvorackove, Janinky Kargerove ci Aranky Poljakove" vyjmenovava Maruska, ktera si jen tak mezi reci posteskla, ze predseda pobocky Vladimir Bubak prijit nemohl - nejak mu neslouzi zdravi. Takze na presrok. Vsechno dopadlo na jednicku, a to mohou potvrdit ty skoro dve stovky hostu. Jednoduse vsichni meli krasny den. A to za tu namahu stoji vsem.
Text a foto vk

Navrat na hlavni stranu