Navrat na hlavni stranu

POMOZTE OPRAVIT DETSKOU LECEBNU POSKOZENOU VICHRICI V TATRACH
Na schuzi Vykonneho vyboru Ceskeho a Slovenskeho Sdruzeni v Kanade (CSSK) konane 30. 4. 2005 bylo rozhodnuto organizovat sbirku na pomoc Srobarovu ustavu detskej tuberkulozy a respiracnich chorob v Dolnem Smokovci. Srobarov ustav zaslal CSSK seznam skod zpusobenych lonskou vichrici v Tatrach na Slovensku. Tyto skody jsou opravdu velke a Srobarov ustav oceni kazdy dolar, ktery od nas obdrzi na opraveni teto zasluzne detske lecebny.
Zprava ze Srobarova ustavu mimo jine uvadi: "Dna 19. 11. 2004 o 15.30 hod. se prehnal Vysokymi Tatrami orkan, ktory znicil dlhorocnu snahu o dobudovanie liecebno-rekreacnej zony Vysokych Tatier, jednou z postihnutych oblasti je aj osada Dolny Smokovec, v ktorej sidli Srobarov ustav, ktory je urceny pre liecbu respiracnych ochoreni a tuberkulozy u deti.
Dolny Smokovec a SUDTaRCH patria medzi najviac postihnute oblasti a zariadenia. Katastrofa je pre nas o to citlivejsia, ze v ustave liecime vyhradne detskych pacientov a nasa zodpovednost je o to vecsia nedat im pocitit dopad tejto ozajstnej katastrofy pre Vysoke Tatry."
Vyzyvame krajanskou komunitu, aby nas podporila v teto sbirce. Postup sbirky bude podobny jako predloni pri povodnich. Vytezek sbirky bude predan charitativni organizaci ADRA Canada, ktera vystavi darcum potvrzenky pro danove ucely, penize prevede na organizaci ADRA na Slovensku, ktera je ochotna dohlednout, ze penize Srobarov ustav na opravy dostane.
Pri povodnich se nam takto povedlo prevest penize na Narodni Centrum pro neslysici v Beroune. Reditel tohoto ustavu nam pak podal presnou zpravu o tom, co se za nase penize opravilo, poslal fotografie, a je dosud s nami v pravidelnem styku. Stale opakuje, ze bez nasi pomoci by jejich ustav jiz neexistoval a vsechny darce v Kanade srdecne pozdravuje.
Seky laskave vystavte na Czech and Slovak Association of Canada - Hurricane Tatry a zaslete na adresu Czech and Slovak Association of Canada, 3044 Bloor Street West, P.O. Box 564, Toronto, ON M8X 2Y8.
Sbirka bude koncit 31. cervence 2005 a proto nevahejte a poslete svuj prispevek.
Dekujeme vam predem jmenem Srobarova ustavu.
Radmila Locherova, jednatelka
Ceske a Slovenske Sdruzeni v Kanade

Navrat na hlavni stranu