Navrat na hlavni stranu

Ceska liga Gambrinus
V dohravce 24. kola porazil v severskem derby Liberec Jablonec na jeho hristi 2:1. V 25. kole se rozhodlo o mistru. Nejprve Sparta zvitezila brankami Zelenky a Hudce 2:0 v Olomouci. Na titul vsak musela cekat az do pondeli, kdy hostila Slavia doma Teplice, ktere jedine mohly Spartu teoreticky jeste dostihnout. Teplice vsak bojovaly hlavne o druhe misto s prazskou Slavii a byly na Strahove do polocasu lepsim muzstvem. V posledni minute prveho polocasu vsak Fort probehl stredem hriste a dostal Slavii do vedeni. Sedm minut pred koncem, kdy Teplice otevrely hru pak stejny hrac opet pronikl stredem a zvysil na 2:0. Jelikoz Slavia zvitezila pak v tydnu v Brne brankou Vlcka 1:0 dostala se docasne na druhe misto. Ostatni zapasy 24. kola: Budejovice-Opava 2:0, Liberec-Drnovice 0:2, Pribram-Brno 1:3, Blsany-Jablonec 0:0, Zlin-Slovacko 1:0 a Ostrava-Mlada Boleslav 2:0.
Senzace se konala v 26. kole. Vysoce favorizovany novy mistr Sparta jel do Boleslavi, s kterou na podzim prohral doma. Tentokrat v televiznim duelu jeste tri minuty pred koncem Sparta vedla brankou Juna z posledni minuty prveho polocasu. Domacim vsak vysel perfektne zaver a treneru Uhrinovi i stridani, kdyz poslal na hriste Rojku a Pecku. Rojka v 87. minute vyrovnal a Pecka v nastavenem case zajistil mladoboleslavskym vitezstvi. Opava podepsala svuj osud prohrou s Blsany 1:2 a je temer jistym prvnim sestupujicim. Jablonec pokracoval ve slabsich vykonech na domacim hristi a prohral s Olomouci brankou Königa 0:1. V moravskem derby Drnovice porazily Zlin 2:0. Teplice ve slabem utkani zdolaly pred 3100 divaku Pribram brankou Maska 1:0 a vratily se aspon na druhe misto. V pondeli se pak hrala dve utkani. Odpoledne Brno porazilo Ostravu 2:0. Vecer Slavia po trapnem vykonu v prvnim polocase inkasovala v uvodu duheho polocasu s Budejovicemi branku, kterou vstrelil Kulic. Otevrela hru, vypracovala si radu sanci, ale nebyla schopna dopravit mic za zada vynikajiciho Filipka a v zaveru inkasovala druhou branku opet od Kulice. Konecny vysledek 0:2, znamenal, ze si Teplice upevnily druhou pricku v tabulce.
Slovenska liga Corgon
27. kolo
(dohravka): Trencin-Petrzalka 0:1.
28. kolo: Inter-Artmedia 1:1, Ruzomberok-R. Sobota 0:0, Puchov-Dubnica 0:1, Trencin-B. Bystrica 0:1, Trnava-Zilina 3:1.
29. kolo: Dubnica-Ruzomberok 3:2, R. Sobota-Trencin 3:0, B. Bystrica-Inter 2:0, Artmedia-Zilina 0:0 a Puchov-Trnava 1:0.
Slovensky pohar - finale: B. Bystrica-Artmedia 2:1.

Navrat na hlavni stranu