Navrat na hlavni stranu

Anketa
Anketni otazka z cisla 22/2004: Ceskoslovenske sdruzeni v Kanade se rozhodlo vyznamenat bratry Masiny Masarykovou cenou. Nekolikrat jsme o tomto pripadu psali. Souhlasite s timto vyznamenanim?
Petr Krejci, politicky poradce, Praha: Jsem potesen, ze bratri Masinove obdrzeli Masarykovu cenu. Z toho, co vim o tom, co vse Masaryk delal proti bolsevikum mohu usoudit, ze by TGM jejich ciny ocenil, kdyby se komunismu dozil. Bratri Masinove dle meho nazoru postupovali v jeho duchu. Je jen skoda, ze cesky Parlament nenalezl odvahu pro jejich oceneni.
Karel Kroc, elektrotechnik, Novy Bor: Nesouhlasim s vyznamenanim pro nekoho, kdo usmrtil cloveka.
Vladimir Masata, Calgary: Jsem velmi potesen s otisknutim clanku K bratrum Masinum od pana Rudolfa Mastalyre z Vancouveru ve vasem Satellite c. 21. Po velmi, velmi, velmi dlouhe dobe jste uverejnili neco tak dobre napsaneho. Rad bych ten clanek pretiskl v Calgarskych listech, ktere edituji.
Jarmila Pohlova, Praha (?): Vrazda na bezbrannych nemuze byt hrdinstvim. Kolik lidi nenavidelo minuly rezim, nesmelo pusobit ve sve profesi (napriklad katolicky basnik Kamil Bednar ci Josef Hirsal)) ale nesnizili by se k takovym praktikam. O nich se nemluvi. To jsou vsak opravdovi hrdinove.
Petr Ruzicka, hudebni manazer, Teplice: K Masinum bylo napsano tolik, ze je vse dalsi nosenim drivi do lesa. Snad pouze tolik, nas narod si nikdy nevazil tech co pro nas neco vykonali. Kauza Masinove je pouze jednou z dalsich narodnich hlouposti. Je li otazka, zda vyznamenat tak ja rikam ano a je skoda, ze zde neni vice takovych a hlavne tu meli byt v roce 89 a 90, nyni je 20% naroda naklonena zpet (anebo stale) komunistum a temne sily si nasly svoje mistecka na financnich a exekutorskych uradech. Byt tady nekolik desitek takovych jako jsou Masinove tak by se sice nase revoluce nejmenovala sametova ale mozna tady bylo vse trochu jinak, ovsem to je pouze recnicka otazka. Masinove si uctu rozhodne zaslouzi.
Milos Zach, Vancouver: Naprosto a bezvyhradne souhlasim s udelenim statniho vyznamenani hrdinum boje proti komunismu, bratrim Masinum, jak navrhl prezidentovi Senat CR.
Otazka pro nektere z pristich cisel: Cim vas rok 2004 zarmoutil a cim naopak potesil?
Odpovedi muzete poslat faxem: 416/530-0069 mezimestsky: 1-877-333-6371 nebo e-mailem na adresy: abe@zpravy.ca nebo abe@zpravy.org ci abe@satellite1-416.com.
abe
***

Navrat na hlavni stranu